Dunărea, în continuă creştere la Galaţi (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Dunărea, în continuă creştere la Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Apele Dunării, în continuă creştere, au inundat deja porţiuni din aleea pietonală a Falezei Inferioare, obligându-i pe gălăţenii dornici de plimbare să circule prin spaţiul verde. Doar bicicliştii se încumetă să „taie” luciul apei care atrage şi câinii de companie. Potrivit datelor de pe portalul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, la Galaţi, Dunărea a crescut cu încă opt centimetri, de la 602 centimetri cât măsura vineri, 30 martie, la 610 centimetri astăzi, 31 martie. La Brăila, Dunărea măsoară 632 centimetri, cu şapte mai mult ca ieri, iar tendinţa în următoarele două zile este de creştere cu 2-12 centimetri, cota probabilă fiind de 639 centimetri.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, debitul Dunării la intrarea în ţară, (secţiunea Baziaş) în intervalul 30 – 31 martie 2018 a fost staţionar, având valoarea de 10200 m3/s, peste media multianuală a lunii martie (6700 m3/s). Potrivit prognozei hidrologice pentru intervalul 31 martie – 1 aprilie, "debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (10100 m3/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Zimnicea, staţionare pe sectorul Giurgiu – Olteniţa și în creștere pe sectorul Călăraşi – Tulcea. Nivelurile se vor situa peste:

- FAZA a III-a DE APĂRARE la stația hidrometrică Hârşova, jud. CT;

- FAZA a II-a DE APĂRARE pe sectoarele Bechet – Cernavodă şi Brăila – Galaţi,  judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Brăila şi Galaţi;

- FAZA I DE APĂRARE la Calafat, Vadu – Oii şi pe sectorul Isaccea – Tulcea, judeţele Dolj, Constanţa şi Tulcea", precizează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Citit 12277 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.