Colecţionarul George Milea s-a adăugat amintirilor!

Colecţionarul George Milea s-a adăugat amintirilor!
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Tocmai s-a săvârşit din viaţă, după o nemeritată suferinţă, un colecţionar de bijuterii din carton imprimat cu dragostea imaginilor Galaţiului de odinioară, gălăţeanul George Milea. Nelipsit la expoziţii de grup ale pasionaţilor cartofili gălăţeni, a avut parte şi de expoziţii personale. Modest şi gata oricând să-şi adauge, voluntar, entuziasmul alături de cei care, prin eforturi, inclusiv financiare, proprii, au reconstruit pe simeze şi on line oraşul cel dispărut, ras de pe faţa pământului de războaie şi de guvernări. Acolo, în Cer, s-o întâlni cu umbrele, reale cândva, ale clădirilor şi ale gălăţenilor vechi cuprinşi în cartolinele sale, vânate prin anticariate şi târguri din oraş sau din ţară. Abia aştepta pensia, nu ca să-şi umple sacoşa, ci ca să mai achiziţioneze imagini rare.

Făcea parte din asociaţia, cu nume deja grăitor, „Galaţi, oraşul meu”, fondată acum 16 ani, mai întâi sub numele ,,Blocul Ţiglina”, grup care a postat acum, cu emoţie: „Cu tristeţe şi adâncă durere în suflet, anunţăm trecerea în nefiinţă a unuia dintre cei mai mari colecţionari de cărţi poştale ai oraşului nostru, membru fondator al Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu”, George Milea. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Un om cu o dragoste extraordinară pentru Galaţi, cu o colecţie impresionantă de cărţi poştale, achiziţionate cu sacrificii, imagini pe care le admirăm în fiecare zi. Îţi mulţumim, George!”

Le răspund că George Milea nu a trăit degeaba, a lăsat posterității urmele sale generoase, atunci când alţii s-ar fi gândit la "binemeritata odihnă" şi la "dreptul" de a nu face nimic şi de a nu-ţi păsa de nimic. Erou necunoscut, alături de atâţia voluntari gălăţeni care arată că educaţia, empatia deprinsă sau naturală, curiozitatea, entuziasmul, pot exista şi într-o vreme cu multe disperări şi de enormă blazare, GĂLĂŢEANUL George Milea trebuie onorat!

Citit 2603 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2018 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.