RESTRICȚII DE TRAFIC pe străzile Domnească şi Brăilei. Drapelul UE purtat la Marşul de Ziua Europei

RESTRICȚII DE TRAFIC pe străzile Domnească şi Brăilei. Drapelul UE purtat la Marşul de Ziua Europei
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Uriaşul drapel al Uniunii Europene, simbolul protestatarilor #Rezist, al unei Românii puternice într-o Europă unită, va fi purtat desfăşurat la „Marşul de Ziua Europei”, eveniment care va avea loc sâmbătă, pe 5 mai 2018, în intervalul orar 17,00 – 22,00. Marşul se va desfăşura pe traseul Prefectura Galaţi – strada Domnească – Hotel ”Dunărea” – strada Brăilei – Casa de Cultură a Sindicatelor – Palatul Justiţiei, motiv pentru care, pe această rută, circulaţia va fi oprită secvenţial, adică pe porţiuni de drum.

Despre drapelul UE care măsoară 10,5 metri lungime pe 7,5 metri lăţime, cusut în februarie 2017, la Galaţi, aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”. Steagul a fost la Bruxelles, la Parlamentul European, apoi a colindat Italia, apoi a poposit în Germania, şi de aici în Marea Britanie - unde a fost purtat la două marşuri anti-Brexit şi a ajuns chiar pe prima pagină a ziarului "The Guardian", a fost Scoţia, din nou în Germania, şi s-a reîntors în Galaţi. Pe 5 mai 2018 va fi purtat desfăşurat la „Marşul de Ziua Europei”.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va începe la ora 17,00, în faţa Prefecturii Galaţi, de unde participanţii vor porni în marş pe strada Domnească, prin faţa Hotelului „Dunărea”, apoi pe strada Brăilei până la intersecţia cu bulevardul George Coşbuc şi, respectiv, cu strada Regiment 11 Siret, până în faţa Palatului Justiţiei. „Se vor scanda lozinci pro europene şi vom asculta cu toţii imnul Uniunii Europene. Dorim prin acest marş să transmitem tuturor că cetăţenii oraşului Galaţi susţin şi promovează valorile europene şi că România face parte din marea familie europeană”, transmit organizatorii evenimentului care vor purta veste sau banderole cu însemnul “Galaţi – Marş pentru Europa”.

Citit 3976 ori Ultima modificare Vineri, 04 Mai 2018 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.