UPDATE | Mii de oameni au protestat în întreaga ţară, nemulţumiţi de modificările aduse legilor Justiţiei
Foto: Teodora Miron

UPDATE | Mii de oameni au protestat în întreaga ţară, nemulţumiţi de modificările aduse legilor Justiţiei
Aproximativ 100 de gălățeni și-au strigat nemulțumirile în stradă
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Aproximativ 100 de gălățeni au protestat, miercuri după amiază, 20 iunie 2018, pe esplanada din fața Prefecturii. Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de modificările aduse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Pentru a arăta că nu vor renunța curând la proteste, câțiva gălățeni au instalat două corturi pe esplanadă, iar pe ele au lipit afișe cu mesaje pentru politicieni. ”Am ieșit în stradă pentru că nu suntem de acord cu modificările aduse la legile justiției. Vrem să le arătăm că ne pasă”, ne-a spus una dintre protestatare.

”Este inadmisibil ceea ce fac ei. Dau legi doar pentru a scăpa ei de închisoare. Nu au înțeles nimic de la protestele de la Ordonanța 13 și au continuat la fel. Eu am ieșit în stradă de atunci și până acum. Mă gândesc la tineretul din ziua de astăzi. Eu am reușit să prind o pensie, dar ei ce viitor vor avea?”, ne-a explicat o gălățeancă.

Oamenii și-au strigat nemulțumirile mai bine de două ore, timp în care mai mulți membri ai USR au strâns și semnături pentru petiția de modificare a Constituției, aceștia explicând că nu își doresc în funcții publice persoane cu probleme penale.

Gălățenii, ca și alte mii de români din întreaga țară, au promis că vor reveni în stradă în fiecare seară până atunci când vocea lor va fi auzită de cei de la Guvernare.

Foto și video Teodora Miron

UPDATE | Mii de oameni au protestat în întreaga ţară. Proteste au fost în toate marile oraşe din ţară, inclusiv în Capitală. La Bucureşti, acolo unde peste două mii de oameni au protestat în faţa sediului Executivului, nemulţumiţi de adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală, au existat şi incidente. Zeci de protestatari s-au aşezat pe carosabil, în semn de protest, şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. Traficul a fost parţial blocat în zonă.

"În urma incidentelor din Piaţa Victoriei, provocate de un grup de persoane care au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor, jandarmii au condus la secţie şase persoane, care vor fi identificate şi ulterior stabilite măsurile de sancţionare", au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei.

Anterior, alţi doi manifestanţi care protestau în Piaţa Victoriei din Capitală au fost amendaţi cu o sumă totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente.

Gălăţenii, ca şi alte mii de români din întreaga ţară, au promis că vor reveni în stradă în fiecare seară, până când vocea lor va fi auzită de cei aflaţi la guvernare.

Citit 4192 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iunie 2018 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.