Ce amenzi riscă posesorii de câini şi pentru ce (II)

Ce amenzi riscă posesorii de câini şi pentru ce (II)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 260 din 26 aprilie 2018, nu prevede doar obligaţii pentru deţinătorii de animale de companie, ci şi faptele care constituie contravenţie şi sancţiunile aplicate.

Săptămâna trecută, v-am prezentat contravenţiile pentru care se aplică amenzile cele mai mari, cuprinse între între 1.000 şi 2.500 de lei şi, respectiv, între 400 şi 1.000 de lei (click aici). Aşa cum spuneam, există şi o serie întreagă de fapte care sunt sancţionate cu amendă cuprinsă între 300 şi 1.000 lei, pe care le vom detalia astăzi.

Igienă şi carnete de sănătate

O sancţiune cuprinsă între 300 şi 1.000 de lei îi paşte pe gălăţenii care nu menţin igiena în spaţiile publice, în spaţiile adiacente acestora, în holurile şi pe căile de acces ale spaţiilor locative în care au acces animalele de companie.

De aceeaşi amendă sunt pasibili şi cei care nu deţin carnetul de sănătate al animalului de companie (inclusiv în timpul plimbării acestuia), carnet de sănătate care trebuie să cuprindă toate acţiunile sanitar-veterinare (vaccinări, deparazitări), cuprinse în normele specificate în domeniu - document eliberat de un cabinet veterinar autorizat. Şi dacă tot veni vorba, aflaţi că trebuie să deţineţi carnete de sănătate pentru fiecare animal în parte, carnete pe care trebuie să le prezentaţi la solicitarea reprezentanţilor asociaţiei de proprietari, a organelor sanitar-veterinare şi a altor organisme abilitate, altfel riscaţi amendă între 300 şi 1.000 de lei.

Sancţiunea e valabilă şi dacă deţineţi animale de companie pe terenurile şi în curţile aflate în folosinţă comună sau coproprietate, fără acordul scris al celorlalţi colocatari sau coproprietari! Iar dacă întreţineţi animalele de companie pe construcţia şi terenul proprietatea dumneavoastră, asiguraţi-vă că împrejmuirea este corespunzătoare şi nu permite ieşirea animalelor pe domeniul public sau privat al municipiului sau pe altă proprietate, altfel riscaţi o amendă!

Contravenţiile pe care le puteţi săvârşi în timpul plimbării animalului de companie le vom detalia săptămâna viitoare.

Citit 4009 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Iunie 2018 01:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.