Studenţii basarabeni luptă pentru redobândirea cetăţeniei

Studenţii basarabeni luptă pentru redobândirea cetăţeniei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Organizaţiile studenţilor basarabeni din România îşi unesc forţele pentru a le fi respectate drepturile *

Patru organizaţii din patru centre universitare (Galaţi, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi) s-au întâlnit sâmbătă şi duminică la Galaţi pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă basarabenii veniţi la studii în România.

La discuţii au mai participat directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Dinu Gîndu, şi preşedintele Ligii Studenţilor din Universitatea „Dunărea de Jos”, Dorin Coteţ.

„Principala decizie a fost implicarea Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Galaţi şi a Asociaţiei Tinerilor Basarabeni din Iaşi în campania „Pro Cetăţenie”, iniţiată de OSB Timişoara şi OSB Bucureşti.

Această campanie are ca principal scop informarea şi sensibilizarea opiniei publice româneşti şi europene asupra obţinerii şi redobândirii cetăţeniei române de către cetăţenii basarabeni”, a declarat preşedintele Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni.

De asemenea, s-a mai discutat despre taxa consulară de 120 de euro pentru categoria de studenţi bugetari care nu beneficiază de bursă, categorie nedefinită în legislaţia statului român, despre procesul de admitere la studii în România, lipsa unui tratat bilateral între Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării din România şi Ministerul Educaţiei din Republica Moldova.

Citit 658 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.