Infanteriştii gălăţeni, a patra misiune în Afganistan

Infanteriştii gălăţeni, a patra misiune în Afganistan
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" din Galaţi sunt pe o ultima sută de metri cu pregătirile pentru a pleca în cea de-a patra misiune de menţinere a păcii în Afganistan.

Circa 400 de militari s-au antrenat în ultimele şase luni, parcurgând mai multe etape, care au constat atât în pregătire individuală, cât şi colectivă. Pregătirea teoretică s-a referit la familiarizarea cu situaţia politico-militară actuală a Afganistanului, iar în cadrul pregătirii practice, militarii au aplicat tehnici, tactici şi proceduri specifice teatrului de operaţii. Dislocarea militarilor în Baza Aeriană Kandahar va avea loc în primele luni ale anului 2019, iar durata misiunii va fi de aproximativ şase luni.

Militarii gălţeni vor merge în Afganistan alături de o companie a Regimentului 307 Infanterie Marină de la Babadag, aflată la prima misiune de acest gen. 60 de infanterişti marini din cadrul Forţelor Navale Române au fost selectaţi pentru a face parte din detaşamentul care va executa misiunea în Afganistan.

Infanteriştii îi vor înlocui pe militarii Batalionului 812 "Şoimii Carpaţilor", aflat în prezent în teatrul de operaţii din Kandahar.

Citit 3838 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2019 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.