Alt an, aceeași coadă la plata impozitelor. La rând, încă de la 5,30 dimineaţă
Foto: Teodora Miron

Alt an, aceeași coadă la plata impozitelor. La rând, încă de la 5,30 dimineaţă
Gălăţenii au stat la coadă şi trei ore pentru a-şi plăti taxele şi impozitele
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Zeci de gălăţeni s-au aşezat, cu noaptea în cap, la coadă pentru a fi printre primii la plata taxelor şi impozitelor pe anul 2019. La ora 5,30 a sosit primul gălăţean care a ajuns la sediul din centru al Direcţiei de Taxe şi Impozite.

Deşi încă nu au primit pensiile, gălăţenii şi-au pus bani deoparte pentru a se asigura că îşi pot achita taxele şi impozitele încă din prima zi de lucru de la Direcţia de Taxe și Impozite. „Am venit la 5,30. Nu este nici foarte frig şi vreau să scap de datorii. Aşa ne-am învăţat noi”, ne-a mărturisit gălăţeanul venit cu noaptea în cap la plata taxelor. Indiferent care a fost motivul pentru care au venit la Direcţia de Taxe şi Impozite, plata impozitelor, radierea sau înregistrarea autoturismele, gălăţenii au fost ajutaţi de agenţii de pază ca să îşi ia bonuri de ordine, iar apoi s-au îndreptat spre ghişee.

Anul acesta, impozitele s-au majorat cu 1,34 la sută. „Faţă de anul trecut, taxele s-au majorat cu 1,34, respectiv indicele de indexare de 1,34 la sută, care este obligatoriu prin lege, conform prevederilor Codului Fiscal. Toţi cei plătesc până pe 31 martie, vor avea o bonificaţie de 10 la sută. De asemenea, gălăţenii pot plăti on-line impozitele şi taxele, iar noi îi ajutăm prin generarea parolelor. De la an la an creşte numărul celor care plătesc on-line, ajungând astfel la 12.000, din 110.000 de contribuabili, care achită on-line”, ne-a explicat Daniel Stadoleanu, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Galaţi.

Conform sursei citate, gălăţenii se dovedesc a fi buni platnici. „Aproximativ 90 la sută dintre gălăţeni şi-au plătit, anul trecut, taxele şi impozitele pentru clădiri şi auto. Începând din acest an, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice pot plăti la toate cele patru centre ale Direcţie de Impozite şi Taxe, iar ca să nu îi mai întârziem pe cei care vor să îşi achite taxele, am constituit două ghişee separate pentru declaraţiile auto, care iau un pic mai mult timp faţă de plata  impozitelor şi taxelor”, a completat Daniel Stadoleanu.

Citit 3259 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 00:20

7 comentarii

 • postat de comunismul
  Miercuri, 16 Ianuarie 2019 19:22
  5.13.166.***
  aceeasi distractie! in fiecare an! nu ma mai mira absolut deloc!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Costi
  Marți, 08 Ianuarie 2019 15:21
  95.77.96.***
  Anul trecut au fost cativa mai sinceri care au recunoscut ca vin doar ca sa stea de vorba cu altii de varsta lor. Nu mai cautati solutii pentru ei ca nu exista.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Vlad Țepeș
  Marți, 08 Ianuarie 2019 14:54
  88.26.218.***
  Nu, aceștia nu sunt cei ce au votat cu PSD, chiar dacă pot fi, nici oile, după cum sunt numiți de alții.
  Aceștia sunt bătrânii noștri, părinții mei și ai dumneavoastră, cei ce nu s-au născut în era digitală, cei ce nu știu și nici nu pot înțelege ce este și cum este sa plătești on-line.
  Da, sunt cei ce și-au luat de la gura ca să avem noi.
  Totuși cred ca merita puțin respect.
  0
  4
  Raportează
 • postat de rocky
  Marți, 08 Ianuarie 2019 12:59
  193.230.156.***
  Eu nu stiu ce se inghesuie lumea asa la platit impozite cand, chiar daca nu se pricep, poate sa roage un nepot sa trimita o cerere cu copie de buletin la administratorul platformei ghiseul.ro (nu mai retin acum adresa de e-mail) pentru deschidere cont si acolo vezi exact cat ai de platit (la ghiseu sau cu card-ul e mai comod).
  In plus - poate multi nu cunosc - e faptul ca ori ca platesti azi, ori ca platesti maine sau pana la data de 01.04.2019, tot aia e, asa ca ce atata inghesuiala azi !!!!!! Dar multora dintre romani decat sa miste un neuron sa invete ceva, s-au invatat sa mai bine sa faca pe necajitul stand la coada la finante. Ce cool e, nu! Si ne mai miram de ce este PSD-ul la guvernare!
  2
  13
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 08 Ianuarie 2019 11:30
  188.24.232.***
  Cred ca acelasi narod care a fost primul la rand pentru biletele la revelionul pensionarilor se lauda la teveu ca a fost primul la plata impozitelor, spunand ca e vreme buna de stat la coada la -5 grade .... Fara sa vreau am observat asta si avand defectul memoriei. Ideea e ca dimineata la 9 nu mai era nimeni la rand, a fost un grup de 70-80 de natarai care s-au imbulzit de la 1 noaptea iar restul de 1000 si ceva de bilete au ramas disponibile pentru oamenii cat de cat normali la cap - ma refer la revelionul pensionarilor. Cat despre taxe si impozite locale, problema este ca aia cativa care mai misca ceva in orasul asta in sensul de a genera venituri, nu pot face acest lucru si din cauza decerebratilor care an de an se asaza pe 1 ianuarie la ora 4 dimineata la rand... S-a gandit cineva ce inseamna sa ai nevoie zilele astea de un certificat de atestare fiscala ? Lucrezi afara, incepi jobul pe 3, ai o zi doua la dispozitie sa inscrii un imobil, un mobil, o succesiune, orice orice .Plata online dureaza cateva zile pentru a fi procesata totusi, siteul nu a fost disponibil in primele zile ale anului. Pierzi posibilitatea de a tranzactiona ceva iar Primaria si Statul pierd posibilitatea de a impozita si taxa o tranzactie ? Ca sa isi poata ranji gura stirba netotul ala si alti damblagiti pe care am vazut ca ii ajuta gardianul sa bantuie pe holurile institutiei ... An de an aceeasi situatie, iar media se distreaza facandu-i celebri pe toate canalele. Problemele oamenilor care se intretin singuri si genereaza venituri statului nu tin cont nici de programul bugetarilor si nici de ratacirile mintilor, cu atat mai putin de mancarea si bautura de revelion si de 1 decembrie incoace ...
  1
  17
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 08 Ianuarie 2019 08:33
  5.13.139.***
  Masa de oi... Un audit cu banii ramasi din taxe si impozite pe ultimii 10 ani când se va face? Parca 79% din sume nu s-au cheltuit... unde-s banii? In afara de borduri, servicii ecosal jalnice, distrugerea copacilor, taierea lor illegala si implicit furtul masei lemnoase, lipsa politiei in zonele limitrofe blocurilor... refugii ptr somanlezi in statii... santiere incepute in toiul iernii... prostie cat casa poporului! Specific partidului ruginit cu 11.4% votati cu "majoritate"???

  Somnul natiunii noaste prosti si prosti!
  3
  30
  Raportează
 • postat de Coada mai ...hai hai .
  Marți, 08 Ianuarie 2019 06:48
  108.245.201.***
  Astia sunt aia care au votat psd ?....si dupa un milion de ani tot la coada o sa stati ...asta e , tovarasi , tot inainte .....
  2
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.