Alt an, aceeași coadă la plata impozitelor. La rând, încă de la 5,30 dimineaţă
Foto: Teodora Miron

Alt an, aceeași coadă la plata impozitelor. La rând, încă de la 5,30 dimineaţă
Gălăţenii au stat la coadă şi trei ore pentru a-şi plăti taxele şi impozitele
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Zeci de gălăţeni s-au aşezat, cu noaptea în cap, la coadă pentru a fi printre primii la plata taxelor şi impozitelor pe anul 2019. La ora 5,30 a sosit primul gălăţean care a ajuns la sediul din centru al Direcţiei de Taxe şi Impozite.

Deşi încă nu au primit pensiile, gălăţenii şi-au pus bani deoparte pentru a se asigura că îşi pot achita taxele şi impozitele încă din prima zi de lucru de la Direcţia de Taxe și Impozite. „Am venit la 5,30. Nu este nici foarte frig şi vreau să scap de datorii. Aşa ne-am învăţat noi”, ne-a mărturisit gălăţeanul venit cu noaptea în cap la plata taxelor. Indiferent care a fost motivul pentru care au venit la Direcţia de Taxe şi Impozite, plata impozitelor, radierea sau înregistrarea autoturismele, gălăţenii au fost ajutaţi de agenţii de pază ca să îşi ia bonuri de ordine, iar apoi s-au îndreptat spre ghişee.

Anul acesta, impozitele s-au majorat cu 1,34 la sută. „Faţă de anul trecut, taxele s-au majorat cu 1,34, respectiv indicele de indexare de 1,34 la sută, care este obligatoriu prin lege, conform prevederilor Codului Fiscal. Toţi cei plătesc până pe 31 martie, vor avea o bonificaţie de 10 la sută. De asemenea, gălăţenii pot plăti on-line impozitele şi taxele, iar noi îi ajutăm prin generarea parolelor. De la an la an creşte numărul celor care plătesc on-line, ajungând astfel la 12.000, din 110.000 de contribuabili, care achită on-line”, ne-a explicat Daniel Stadoleanu, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Galaţi.

Conform sursei citate, gălăţenii se dovedesc a fi buni platnici. „Aproximativ 90 la sută dintre gălăţeni şi-au plătit, anul trecut, taxele şi impozitele pentru clădiri şi auto. Începând din acest an, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice pot plăti la toate cele patru centre ale Direcţie de Impozite şi Taxe, iar ca să nu îi mai întârziem pe cei care vor să îşi achite taxele, am constituit două ghişee separate pentru declaraţiile auto, care iau un pic mai mult timp faţă de plata  impozitelor şi taxelor”, a completat Daniel Stadoleanu.

Citit 3583 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.