Sute de gălăţeni au ajuns la urgenţe din cauza gheţii

Sute de gălăţeni au ajuns la urgenţe din cauza gheţii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sute de gălăţeni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Sf. Apostol Andrei” după ce au căzut din cauza poleiului de pe trotuare. Conform statisticilor, pe 24 ianuarie, prima zi în care Galaţiul s-a confruntat cu acest  fenomen, 300 de oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor, mulţi dintre ei plecând acasă cu mâna sau piciorul imobilizat cu ghips.

Nici ieri situaţia nu a fost mai roz, în ciuda faptului că, prin unele zone, a fost aruncată sare şi pe trotuare. Multe cartiere ale oraşului au rămas îngheţate, mai ales pe aleile şi trotuarele dintre blocuri, unde gheaţa formată cu o zi înainte s-a încăpăţânat să nu cedeze fără sare. Astfel, ieri, până la ora 11,00, aproximativ 80 de gălăţeni merseseră la UPU să ceară ajutor medical. „Avalanşa de prezentări a continuat şi astăzi. Ieri (n.r. joi) am avut 300 de pacienţi, iar astăzi ( n.r. vineri) aproximativ 80. Ziua este încă la început. Unii dintre pacienţi au scăpat doar cu luxaţii, alţii au avut nevoie de aparat ghipsat, dar au fost şi pacienţi care au avut nevoie de intervenţii chirurgicale”, ne-a declarat medicul Lidia Şandru.

Oamenii s-au arătat revoltaţi de faptul că trotuarele sunt pline de gheaţă şi că nu se poate circula. „Nu au dat cu nimic. Este patinoar pe trotuare. Eu, în ciuda faptului că aveam şosete peste încălţări, am alunecat când veneam de la gunoi”, ne-a povestit o pacientă.

Din cauza condiţiilor meteorologice, satul Fântânele, comuna Scânteieşti, a stat ieri ore bune fără curent electric. Conform Societății de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, abonaţii din Fântânele au fost realimentaţi cu energie electrică în jurul prânzului, după ce echipele trimise în teren au remediat problemele apărute din cauza vântului puternic şi a lapoviţei.

Şi ieri, judeţul Galaţi s-a aflat sub Cod galben de polei, iar meteorologii au anunţat că avertizarea este valabilă până astăzi, la ora 14,00. Conform meteorologilor, în regiunile sudice şi sud-estice temporar vor fi precipitaţii, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55...60 km/h şi izolat 70 km/h. De asemenea, vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei.

Aşadar, dacă nu aveţi drumuri urgente de făcut ar fi bine să nu ieşiţi din casă, iar conducătorii auto sunt sfătuiţi să îşi echipeze maşinile corespunzător şi să se informeze despre starea drumurilor înainte de a pleca de acasă.

Citit 6523 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2019 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.