Salariul profesorilor din judeţul Galaţi – tăiat, dar cu milă

Salariul profesorilor din judeţul Galaţi – tăiat, dar cu milă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul este singurul judeţ în care profesorii au beneficiat de o reducere mai mică a salariului pe luna noiembrie. Acest lucru s-a datorat şi faptului că s-a acţionat unitar, în toate instituţiile concediul forţat fiind executat pentru o perioadă de două zile, în loc de trei.

În alte judeţe, deşi se ştia de acest lucru, inspectoratele au ezitat să-l aplice. La Galaţi, conducerea ISJ a luat această decizie, pentru că o lege nu poate fi aplicată retroactiv şi pentru că există un punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii care prevede clar că Legea 329 a apărut aproape la mijlocul lunii noiembrie.

Ca urmare reducerea salariului nu trebuie să se facă cu 15,5 la sută, ci doar cu 9,81 la sută, sumă aferentă zilelor rămase de la promulgarea actului normativ.

Deşi  au fost şi cazuri când unii primari nu au vrut să respecte acest lucru, au fost nevoiţi în final să-i plătească pe profesori pentru ziua lucrată în plus. De la ISJ am aflat că nu sunt semnale ca profesorii din judeţul Galaţi să aibă diminuate salariile cu mai mult de 9,81 la sută.

Există o singură excepţie, inspectorii şcolari de la ISJ şi cei de la Palatul Copiilor, care primesc banii direct de la minister. Serviciul financiar de la MECI nu a vrut sub nicio formă să accepte această variantă legală, iar salariile angajaţilor celor două instituţii au fost reduse cu 15,5 la sută.

Citit 1941 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.