„Protecţia Copilului” combate violenţa domestică

„Protecţia Copilului” combate violenţa domestică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipele de la „Protecţia Copilului” au ieşit în stradă cu ocazia „Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei în familie” *

Sub denumirea „Nu violenţei domestice!”, specialişti din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au desfăşurat o campanie de informare, sensibilizare, conştientizare şi prevenire a violenţei în familie în diferite puncte din oraş: Piaţa Centrală, cartierele Micro 19 şi Micro 20, pe Bulevardul Siderurgiştilor şi în Tiglina I.

Echipele DGASPC au împărţit fluturaşi, pliante, materiale informative şi au aplicat chestionare pentru a măsura nivelul de cunoaştere a fenomenului violenţei domestice.

Anul acesta, instituţia gălăţeană a primit nu mai puţin de 50 de sesizări privind victime ale violenţei în familie, faţă de numai 15 cu un an înainte, însă cauza nu ar fi o explozie a fenomenului, ci faptul că DGASPC a înteţit colaborarea cu alte instituţii care se ocupă cu astfel de situaţii.

Acestea orientează mai des cazurile spre DGASPC, care oferă victimelor consultanţă juridică, consiliere psihologică şi socială. În continuare, principala cauză a agresiunilor în familie este alcoolul, iar victimele sunt, de regulă, femeile.

Citit 1195 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.