Pompierii gălăţeni plantează copaci pe dealurile din Izvoarele
Foto: radiomedias.ro

Pompierii gălăţeni plantează copaci pe dealurile din Izvoarele
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea eroului gălăţean, comandant al Armatei 1-a din Primul Război Mondial, Generalul de armată Eremia Grigorescu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi organizează astăzi, între orele 9,00 – 15,00, plantarea unei păduri de salcâm în localitatea Izvoarele, cunoscută pentru desele cutremure de pământ şi alunecări de teren, din cauza solului instabil.

Proiectul, intitulat „Drumul Generalului”, se desfăşoară în baza unui parteneriat încheiat între Asociaţia Frontiera Gălăţeană,  IJSU Galaţi, Poliţia Locală Galaţi şi Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”, cu sprijinul Liceului de artă "Dimitrie Cuclin" Galaţi.

Totodată, pompierii vor amplasa şi basoreliefuri cu chipul generalului Eremia Grigorescu, la Târgu Bujor, la CNVA, la ISU Galaţi, care-i poartă numele şi în locul înhumării, la Mărăşeşti. „Viitoarea pădure de la Izvoarele va purta numele generalului gălăţean, iar partenerii vor oferi primarului comunei Slobozia Conachi un basorelief cu chipul lui Eremia Grigorescu.”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Citit 1257 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2019 20:02

1 comentariu

 • postat de Alina Tepes
  Duminică, 24 Martie 2019 12:36
  78.96.192.***
  Buna ziua!

  Felicitari pentru toti cei care au contribuit la plantarea copacilor. Aceasta campanie de impadurire, perdele de verdeata ar trebui sa fie un exemplu de urmat de toate comunele din tara.Cei din Buzau , in fiecare iarna sunt viscolite casele de la marginea satului, cat dureaza sa planteze fiecare zece puieti de salcam, ca este la indemana oricui, se gaseste puiet pe gratis. M-am uitat la un documentar emisiunea Viata Satului, aratau o comuna din Tulcea, tot Izvoarele se numeste, nu mai exista pasune cu apa langa ei, un copac..... pai de asta se fac perdele de verdeata, iarna tine zapada, iar vara mai ocroteste pamantul de seceta, caldura. Nucii sunt buni, s-a vazut vreodata sa creasca iarba sub nuc ? Sper sa va ia si altii de exemplu

  Numai bine! Spor la lucru
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.