Vandalismul, sport naţional. Coşurile stradale de gunoi, devastate de gălăţeni

Vandalismul, sport naţional. Coşurile stradale de gunoi, devastate de gălăţeni

Elena Govaert
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
9 comentarii

Cu toţii ne dorim ca atunci când mergem pe stradă să nu vedem ambalaje sau mucuri de ţigară aruncate la voia întâmplării, motiv pentru care s-au "inventat" coşurile de gunoi. Din câte se pare, însă, gălăţenii nu au învăţat să le folosească corespunzător, preferând să le vandalizeze, în timp ce societatea Gospodărire Urbană nu a învăţat să le înlocuiască la timp.

Atât pe strada Brăilei, cât şi pe strada Regiment 11 Siret, existenţa coşurilor stradale este îndoielnică. Multe dintre ele sunt sparte, răsturnate sau chiar smulse din beton şi trântite la pământ. Situaţia este cu atât mai neplăcută cu cât distrugerile au avut loc într-o zonă  intens circulată, unde se află unităţi şcolare şi chiar o secţie de poliţie.

Locuitorii din zonă sunt extrem de deranjaţi, atât de atitudinea celor care le-au distrus, cât şi de cea a autorităţilor locale, care de zile bune nu au intervenit. "Mă uimeşte că tot ceea ce este bun şi scump este stricat de aceşti indivizi nepăsători. Ar trebui instalate nişte camere de luat vederi, pentru a-i depista pe infractori. Ne mai trebuie 50 de ani până să ajungem la civilizaţie", şi-a manifestat nemulţumirea pensionara Ana Patko.

Citit 2205 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2019 11:07

9 comentarii

 • postat de Akbar Joi, 16 Mai 2019 17:02 5.13.254.*** Link la comentariu
  1
  3

  Asta sa fie marea problema a orasului. Doua amarate de cosuri de gunoi distruse, dintre care unul, cel albastru, pare a fi sau de jucarie sau "afacerea" unuia.
  Caracteristica principala a cosului urban de gunoi este acela de a avea un volum suficient de mare, si nu de a fi impopotonat cu stema municipiului.

  Raportează
 • postat de Daniel Joi, 16 Mai 2019 12:09 5.13.146.*** Link la comentariu
  2
  12

  Tot se arunca : "vandalismul-sport-national"! Hai sa facem pe facebook (e mai usor de accesat) o prezentare cu ce fac distinsii domni politisti locali (gardienii publici), care au salarii ce sar de 1000 euro, in timpul programului si cam pe unde "patruleaza". Daca si-ar face treaba nu se vandaliza mai nimic in acest asazis oras.

  Raportează
 • postat de X Joi, 16 Mai 2019 10:04 213.233.101.*** Link la comentariu
  0
  19

  aaa.... acum vrem camere de supravheghere ? da nu mai e BIG Brother si alte rahaturi ?
  Cand am comentat pe aici ca ar trebuii introdus sistem de supraveghere in tot orasul asta, la fiecare colt de intersectie si Politia Locala sa raspunda de integritatea si functionarea sistemului au sarit toti ca vai Doamne ...o sa fim supravegheati.... NU ... cei care nu avem nimic de ascuns, nu o sa se simta supravhegheati ci in siguranta ca stii ca exista un sistem de la care ai o sansa sa il gaseasca pe mesterul care are ceva de ascuns!!
  Cand va duceti la Politie ca vi s-a intamplat ceva, ce credeti ca aia au vreun vraci acolo care le spune cine si cum a facut ceva ? va dati seama ce ajutor ar fi pentru acestia in depistarea mesterilor ?
  Si ca sa nu mai visez la alte rahaturi care se pot face cu acele camere ca pot verifica si masinile care merg fara RCA in oras fiind o bomba pentru toti participantii la trafic, fie ei pietoni sau soferi!
  Don' Primar, poate faceti si dvs ceva pentru orasul asta si poate prindeti un astfel de sistem de "supravheghere" pe ce fonduri doriti dvs. europene /bugetare orice !

  Raportează
 • postat de Adrian Joi, 16 Mai 2019 09:27 83.103.186.*** Link la comentariu
  2
  14

  In zona Mazepa 1 (Agentia CFR-Potcoava), este un tip bolnav psihic care smulge constant cosurile si imprastie gunoiul pe trotuar. Am sesizat Politia Locala si ghiciti ce, n-au facut nimic.

  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza Joi, 16 Mai 2019 08:42 94.177.47.*** Link la comentariu
  1
  15

  La ce va asteptati intr-un oras mort si ghetoizat? Atmosfera de Ferentari e la ea acasa in Galati. Oamenii civilizati pleaca spre alte zone in care au cat de cat o perspectiva de viitor. Nu o sa avem civilizatie pana cand orasul nostru nu o sa fie resuscitat din starea deplorabila in care se afla.

  Raportează
 • postat de Alexuz Joi, 16 Mai 2019 08:21 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  23

  Jungla de la sat.....daca am avea politie pe strazi sa patruleze nu sa stea la coada la Dana la covrigi sau sub copac la scoala 28 cand dorm ce bine era. Pai ce vreti burtosii sa mentina ordinea? Politia de la noi nu are nimic, nici prestanta, nici conditie fizica, nici limbaj, nici nimic.
  Duceti-va in tari civilizate sa vedeti ce fel arata politistii.

  Raportează
 • postat de Hunter Joi, 16 Mai 2019 03:26 5.13.217.*** Link la comentariu
  2
  13

  Polititia locala sa-si faca datoria pe strada ca nu-i prea vezi deloc patrulind asta indiferent ce a spune dinsii ca sa o scoata la liman

  Raportează
 • postat de Raabis-Stefan Badita Joi, 16 Mai 2019 02:33 89.136.231.*** Link la comentariu
  7
  4

  Nu le rup galatenii, este o fata cu probleme mintale care face lucrul asta. Ar trebui ajutata

  Raportează
 • postat de UBSD (Una Bucată Social-Democrat) Joi, 16 Mai 2019 00:31 78.96.82.*** Link la comentariu
  0
  16

  Cu siguranță va fi cel puțin o persoană care va zice că e vina PSD-iștilor... Mă rog. Articolul acesta vine la 2-3 luni (cred) de când domnul primar Pucheanu a postat o fotografie cu un coș de gunoi nou-nouț răsturnat lângă banca ING, din stația „Banca Comercială Română”. Csf, n-ai csf... Unde nu sunt educație și destule forțe de ordine, se întâmplă ce se poate vedea! Ce mi se pare de râs, dacă nu de plâns, este că cei care vandalizează, dacă se duc într-o țară străină, se comportă la fel de civilizat ca ardelenii. Adică nu lasă gunoaie pentru că le-ar fi rușine! De ce se pot comporta civilizat în afară și nu în țară, pentru mine reprezintă o enigmă.

  PS1 Din nou, în spatele blocului meu, vin chiulangii de la 28 care fumează, fac uneori gălăgie și aruncă gunoaie. Săptămâna trecută, am văzut chiștoace pe jos (nimic nou), o cutie de pizza lângă gardul vecinului de la parter și un pachet de țigări în curtea acestuia. Iar coșul de gunoi (3-4 bucăți în total) este LA O ARUNCĂTURĂ DE BĂȚ! Ce e și mai trist este faptul că vezi gunoaie în zona centrală. Cum spunea domnul Dumitru Borțun, românul nu prea știe ce înseamnă „spațiu public”... El merge pe ideea „după mine, potopul”... Mi se face scârbă!

  PS2 Dacă prinzi pe cineva în flagrant și îi faci observație, se apucă să facă scandal, să te insulte, eventual să te ia la bătaie... #NOCOMMENT

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.