Unul renovează, ceilalţi înnebunesc!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, în cea de-a patra zi a noului an, o cititoare de "Viaţa liberă" ni s-a adresat cu o plângere. N-a mai putut răbda, nu mai poate îndura zgomotul pe care-l fac muncitorii ce tot renovează apartamentul nr.42, scara nr.3, blocul „Jiul”, din Port.

„E vorba de un apartament cu patru camere ce a aparţinut tatălui actualului proprietar. Feciorul (Enică), care este şeful agenţiei BCR din zona Portului, se va muta probabil în acel apartament, dar, de mai bine de o lună şi jumătate, a angajat muncitori care sparg, bubuie, găuresc, într-un cuvânt, fac un zgomot infernal”.

„Au dărâmat un perete despărţitor între bucătărie şi una dintre cele patru camere, iar acum, după atâta amar de vreme, tot mai au ceva de dărâmat. Evident, nici nu ştim dacă au autorizările necesare”.

„Nu ne-ar interesa poate aceste detalii dacă ar respecta măcar orele de odihnă, dar nu o fac. Eu am 70 de ani, sunt bolnavă de nervi. O altă vecină e bolnavă de cancer şi, pe fondul stresului provocat de zgomotul infernal care nu se  mai termină, a făcut şi congestie cerebrală. Vă spun, e o situaţie ce nu mai poate fi îndurată”.

Am întrebat-o pe cititoarea noastră dacă dumneaei, toţi locatarii afectaţi de situaţia pe care am expus-o, au făcut o sesizare la Poliţie. „Am făcut, mi-a răspuns septuagenara cititoare, dar cetăţeanul în cauză s-a ales doar cu un avertisment.”

În ceea ce ne priveşte, noi am preluat semnalul venit ca un strigăt de deznădejde şi l-am transmis mai departe autorităţilor în stare să curme cumva o asemenea situaţie.

Toată lumea înţelege că, la un moment dat,  un apartament trebuie renovat, îmbunătăţit etc. Cu toate acestea, atunci când se întinde coarda în felul în care ni l-a relatat cititoarea noastră, situaţia trebuie oprită.

Ştim cu toţii că viaţa la bloc are dezavantajele ei, reguli scrise şi nescrise pe care, într-un fel, ţi le-ai asumat. Dar asta e valabil pentru toţi locatarii, inclusiv pentru cei care nu ţin seama măcar de reguli elementare de respect, vizavi de ceilalţi „participanţi” la un astfel de gen de  convieţuire în comun.

Citit 1143 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.