Prima probă la bac, peste şase săptămâni

Prima probă la bac, peste şase săptămâni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe 20 ianuarie, elevii de clasa a XII-a au simulare la proba de competenţe digitale*

Săptămâna aceasta, liceenii s-au întors la şcoală cu gândul la examene. Ei vor susţine prima probă în cadrul examenului de bacalaureat peste şase săptămâni.

Conform noii structurii a acestui examen naţional, între 15 şi 17 februarie este programată proba de competenţe la limba şi literatura română, care se va organiza în fiecare liceu.

Urmează evaluarea competenţelor digitale, între 19 şi 29 aprilie şi cea a competenţelor de utilizare a unei limbi străine, între 31 mai şi 4 iunie.

Simulare de o oră şi jumătate

În prima zi de şcoală după vacanţa de iarnă, elevii din anii terminali de liceu au aflat şi că vor participa la o simulare a probei de competenţe digitale. Simularea coordonată de minister va avea loc miercuri, 20 ianuarie.

Liceenii vor trebui sa demonstreze că ştiu să folosească Internetul, dar şi softurile pentru redactare şi calcul instalate pe un computer. Proba va începe la ora 13,00, dar candidaţii trebuie să fie prezenţi în sălile de testare cu o jumătate de oră înainte.

Fiecare elev va primi subiectul tipărit şi foaia tipizată pentru completarea răspunsurilor. Timpul efectiv de lucru este de 90 de minute.

„Ca la orice simulare, şi aceasta va respecta toate condiţiile reale ale unui examen. Le-am solicitat directorilor liceelor ca până pe 18 ianuarie să încerce să rezolve eventualele probleme cu calculatoarele din sălile de informatică”, ne-a declarat inspectorul şcolar general adjunct Laura Marin.

Citit 743 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.