Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Direcţiile judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi cea a municipiului Bucureşti au efectuat în cursul lunii mai peste 12.100 de controale în unităţile din industria agroalimentară. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 551.500 de lei.

Au fost vizate firmele care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare - alimentare, seminţe, legume fructe, potrivit Autorităţii Naţionale Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite. Au mai fost controlate prezenţa dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP (analiza riscului şi determinarea punctelor critice de control), condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 108 amenzi, în valoare de 551.500 de lei.

Pe primul loc în topul sancţiunilor, a fost judeţul Dâmboviţa, unde valoarea amenzilor a fost de 105.200 de lei. La polul opus, s-au situat judeţele Botoşani şi Brăila, unde s-au înregistrat amenzi de 1.200 de lei.

Citit 1198 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 00:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro