Peste 12.000 de CONTROALE în unităţi agroalimentare

Peste 12.000 de CONTROALE în unităţi agroalimentare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Direcţiile judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi cea a municipiului Bucureşti au efectuat în cursul lunii mai peste 12.100 de controale în unităţile din industria agroalimentară. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 551.500 de lei.

Au fost vizate firmele care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare - alimentare, seminţe, legume fructe, potrivit Autorităţii Naţionale Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite. Au mai fost controlate prezenţa dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP (analiza riscului şi determinarea punctelor critice de control), condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 108 amenzi, în valoare de 551.500 de lei.

Pe primul loc în topul sancţiunilor, a fost judeţul Dâmboviţa, unde valoarea amenzilor a fost de 105.200 de lei. La polul opus, s-au situat judeţele Botoşani şi Brăila, unde s-au înregistrat amenzi de 1.200 de lei.

Citit 1856 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.