Şcoala de vară dunăreană trece graniţa la Galaţi

Şcoala de vară dunăreană trece graniţa la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru a patra oară, un grup de prieteni profesori români din Republica Moldova şi din Ucraina, acum mai mulţi ca niciodată, ne va vizita oraşul, într-un schimb de experienţă şi un tur cultural turistic, între 1 şi 6 iulie, la invitaţia Asociaţiei "Danubiana" Galaţi, condusă de preşedinta Antoneta Crudu, în cadrul Proiectului Transfrontalier "Şcoala de vară dunăreană", cu concursul, ca şi până acum, al Colegiului Naţional "Costache Negri" şi, pentru prima oară, al Bibliotecii Judeţene "V. A. Urechia".

Această ediţie are ca temă "Anul cărţii". Va fi prezentă, ca întotdeauna, Natalia Ursu, omul de legătură între comunităţile noastre din Bugeac şi din România, coordonatorul Centrului de Informare al României din Ismail, din cadrul Universităţii Umaniste de Stat din Ismail. La Ismail, locul de naştere al istoricului Covurluiului, profesorul Moise Pacu, şi al generalului Averescu, biblioteca noastră judeţeană are deschisă o filială.

O prezenţă remarcabilă va fi şi cea a profesoarei Zinaida Pinteac, profesor la Şcoala Generală din Frumuşica, Raionul Sărata, Regiunea Odesa, medaliată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, conferit anul trecut de preşedintele României. I se vor alătura prof. Mihail Mecineanu, preşedintele cadrelor didactice de etnie română din regiunea Odesa, profesor la Şcoala Medie din Orlovca, Maria Barba, directorul Centrului de Formare a Cadrelor Didactice de la Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Cahul, preşedintă a Centrului de Cultură şi Civilizaţie Românească Astra "Onisifor Ghibu", din cadrul universităţii, în care funcţionează şi o extensie a Universităţii "Dunărea de Jos", scriitorul Ion Popa Pădure, coordonator al Asociaţiei "Drăghiştea" din Chişinău, scriitorul ieşean Vasile Larco, istoricul Radu Popa, din Chişinău, Areta Moşu, vicepreşedintă la Astra România şi alţi aproape 50 de profesori şi învăţători. Vor mai avea intervenţii scriitori gălăţeni şi brăileni, cercetători de istorie, cadre didactice de la Universitatea "Dunărea de Jos", bibliotecari.

Citit 2850 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2019 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.