Scade numărul accidentelor de muncă

Scade numărul accidentelor de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe parcursul anului 2009, Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a înregistrat 115 persoane care suferiseră accidente de muncă, faţă de 135 de persoane aflate în situaţii similare, în 2008.

Potrivit directorului coordonator al ITM, Ionel Petrea (FOTO), pe platforma ArcelorMittal au avut loc 13 accidente: 11 în care au fost implicaţi angajaţi ai companiei metalurgice şi altele două în urma cărora au avut de suferit angajaţi ai firmelor subcontractante.

Pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi au avut loc 25 de accidente de muncă. În 16 dintre acestea au fost implcaţi angajaţi ai Şantierului, iar în celelalte, oameni provenind de la firmele subcontractante.

De asemenea, 10 angajaţi ai Damen au fost diagnosticaţi cu boli profesionale (de tipul fibrozelor sau silicozelor), dar pentru care angajatorul nu poate fi tras la răspundere, dat fiind că persoanele respective au lucrat şi pentru alţi angajatori, iar condiţiile respective de muncă ar fi putut contribui la îmbolnăvire.    

În 2009 s-a înregistrat, de asemenea, o scădere la jumătate a numărului de accidente de muncă mortale: 8 raportate în ultimele 12 luni, faţă de 16 în 2008. 

Citit 871 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.