Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
2 comentarii


Descoperire periculoasă pe terenul de sport din localitatea gălăţean Fârţăneşti. Muncitorii care efectuau o lucrare la reţeau de apă au descoperit un proiectil. Oamenii au sunat imediat la 112 şi au anunţat descoperirea. La faşa locului au ajuns pirotehniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, care, în urma vetificării zonei au mai găsit încă 19 proiectile. “În urma unor lucrări de aducţiune a apei la un teren de sport în localitatea Fârţăneşti, muncitorii au descoperit un element de muniţie. Au fost descoperite încă 19 elemente de muniţie  de acelaşi tip, obuz de 82 de milimetri de aruncător. Elementele de muniţie au fost ridicate, transportate la sediu, depozitate, deocamdată, în vederea distrugerii”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pirotehniştii susţin că proiectilele provin din cel de-al Doilea Război Mondial. “Am descoperit un număr de 20 de bombe de aruncător rămase din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Bombele de aruncător au încărcătură de explozie, au focosul montat şi sunt într-o stare bună de funcţionare”ne-a explicat maistru pirotehnic Alin Ion de la ISU Galaţi.

Din fericire niciuna dintre bombe nu a fost lovită în timpul lucrările, aşa că nu a existat pericolul unei explozii. Pompierii vă sfătuiesc să sunaţi imediat la 112 dacă descoperiţi orice fel de muniţie.

Citit 7925 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 02:12

2 comentarii

 • postat de un cioban Vineri, 16 Decembrie 2016 07:29 5.13.197.*** Link la comentariu
  0
  2

  Este posibil ca pe acest perimetru sa mai existe asa ceva imi aduc aminte ca acum 50 de ani niste elevi de clasa a saptea au gasit una identica si au batut-o pe calea ferata ,unul a fost pulverizat si alti doi raniti.Evenimentul s-a produs tot in acea zona unde erau vii romanesti,cine cunoaste zona stie.Toate familiile implicate au fost cercetate de unde au avut bomba.

  Raportează
 • postat de radu Vineri, 16 Decembrie 2016 07:15 5.13.249.*** Link la comentariu
  0
  9

  De remarcat castile de protectie(probabil vechi de 30 de ani) si masina de transport fara semnalizare , fara container de transport in siguranta pe drumurile publice, fara avertizare luminoasa de transport periculos, mai exact orice prost poate lovi masina in trafic si la orice crater din scumpul nostru oras putem pierde vietile unor oameni nevinovati.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.