Educatoarele şi învăţătorii, plătiţi ca profesori

Educatoarele şi învăţătorii, plătiţi ca profesori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform Legii 387 din 2009, educatoarele şi învăţătorii care au studii superioare vor fi plătiţi, începând de anul acesta, cu un salariu echivalent pentru funcţia de profesor cu studii de lungă durată.

Cu toate acestea de la Ministerul Educaţiei nu a sosit în teritoriu nicio notă care să reglementeze acest lucru înainte de întocmirea statelor de plată.

Cadrele didactice care ar trebui să intre pe această treaptă de salarizare încă de la 1 ianuarie nu ştiu deocamdată cum vor fi plătiţi, ca simpli educatori şi învăţători sau ca profesori.

Cadrele didactice cade vor beneficia de aceste prevederi trebuie să fie  absolvenţi de liceu cu studii superioare universitare cu licenţă (învăţământ de lungă durată), absolvenţi de studii superioare cu masterat (sistem Bologna) în profilul postului sau absolvenţi de liceu pedagogic  care au terminat şi o facultate de lungă sau scurtă durată în profil pedagogic.

Potrivit legii unice de salarizare, un învăţător/educator debutant, cu studii liceale, are un coeficient de doar 1.35, echivalentul unui salariu de 950 de lei. Un  profesor de învăţământ primar sau preşcolar debutant va avea însă un coeficient de 1.65, adică un salariu de aproape 1.200 de lei.                                                        

Citit 982 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.