Leagăne din tablă, la Grădiniţa 30

Leagăne din tablă, la Grădiniţa 30
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trei sferturi dintre unităţile de învăţământ preşcolar nu au locuri de joacă amenajate în curte *

Părinţii preşcolarilor Grădiniţei „Pinochio” din Ţiglina III Galaţi sunt îngrijoraţi că micuţii vor fi nevoiţi să se joace şi în primăvara aceasta în curtea din care nu au fost înlăturate rămăşiţele unor leagăne din metal.

Un reprezentant al părinţilor şi-a spus of-ul la întâlnirea comitetelor din şcoli, de săptămâna trecută. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi ştia situaţia, remedierea problemei fiind deja solicitată Primăriei Galaţi.

Bucăţile dezmembrate ale leagănelor din metal ar putea rămâne însă mult şi bine în acelaşi colţ al curţii grădiniţei, deoarece terenul, la fel ca şi clădirea grădiniţei, aparţine ArcelorMittal, şi nu Primăriei.

Chiar dacă Primăria va amenaja un loc de joacă nou, pericolul semnalat de tatăl unui copil de la Grădiniţa „Pinochio” nu a fost îndepărtat.

Doar cu o cerere?

Problema celor mai multe grădiniţe este însă că nu au nici măcar un leagăn, un balansoar ori un tobogan în curte.

Câţiva părinţi prezenţi la întâlnirea de săptămâna trecută au dorit să afle ce demersuri trebuie să facă ei sau instituţia de învăţământ pentru ca prichindeii să se joace în leagăne, în curtea grădiniţei.

„Cu excepţia Grădiniţei nr. 30, unde sunt doar nişte rămăşiţe din fier, nu mai există leagăne din metal la grădiniţe”.

„În schimb, aproape 80 la sută dintre unităţile preşcolare nu le pot oferi copiilor locuri de joacă amenajate în curte”, ne-a declarat inspectoarea şcolară responsabilă cu învăţământul preşcolar.

Printre acestea se numără şi cele şase grădiniţe care funcţionează la parterul blocurilor din municipiul Galaţi şi care, practic, nu au deloc posibilitatea de a le oferi preşcolarilor un spaţiu de joc în aer liber.

Iar grădiniţe noi, cu spaţii de joacă amenajate ca la carte, nu se vor construi prea curând.

Un răspuns la întrebarea părinţilor l-a dat chiar un angajat al Primăriei Galaţi, preşedintele comitetului de părinţi de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”.

Grădiniţele ar trebui să solicite Primăriei, într-o adresă oficială, amenajarea unui loc de joacă.

Dacă am uita că aceste leagăne costă bani, dacă am face abstracţie de numărul mare de solicitări pe care le-ar primi Primăria, dar şi de lipsa generală a locurilor de joacă din oraş, atunci am crede că absenţa leagănelor de la grădiniţe nu e decât reaua-voinţă a oamenilor care le conduc.

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.