„Orarul şcolilor nu va fi perturbat”

„Orarul şcolilor nu va fi perturbat”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele două probe de simulare a probei de competenţe digitale, programate în licee astăzi de la ora 13,00 şi, respectiv, 15,30, nu vor afecta programul normal al celorlalţi elevi, ne-a asigurat inspectorul şcolar general adjunct Laura Marin.

„Elevii de clasa a XII-a vor susţine simularea probei de bacalaureat doar în sălile de informatică, iar colegii lor care aveau ore în aceste clase, precum şi profesorii implicaţi în supraveghere şi-au reprogramat orele”, a precizat inspectorul şcolar.

Bacalaureat 2010 - toţi absolvenţii ar putea da probe de competenţe

Absolvenţii de liceu din promoţiile anterioare, care au ratat înscrierea la bacalaureatul din acest an, ar mai putea avea o şansă ca să susţină examenul în sesiunea din vară.

Inspectorul şcolar general adjunct Laura Marin ne-a declarat, că la ultimele discuţii de la Ministerul Educaţiei despre bacalaureat, a reieşit că în luna mai va avea loc o nouă sesiune de înscrieri, special pentru aceşti absolvenţi.

Ei ar urma să susţină proba de competenţe la o limbă străină odată cu ceilalţi candidaţi, între 31 mai şi 4 iunie. Celelalte probe, de competenţe digitale şi de comunicare în limba română, ar urma să fie organizate separat.

Totuşi, Ministerul Educaţiei nu a exclus ca absolvenţilor de anul trecut să le fie echivalate probele de competenţe, acolo unde este cazul. Metodologia specială pentru aceşti absolvenţi nu a apărut încă.

Dintre cei aproximativ 6.200 de candidaţi gălăţeni înscrişi la sesiunea din vară a bacalaureatului, mai bine de 1.000 sunt absolvenţi din promoţiile anterioare.

La ISJ, calcule cu reducerea posturilor

Deoarece nu au numărul minim de elevi cerut de legislaţie, 33 de instituţii de învăţământ din judeţul Galaţi nu vor mai avea, din toamnă, personalitate juridică.

Este vorba despre grădiniţele cu mai puţin de 150 de preşcolari şi de şcolile cu mai puţin de 300 de elevi.

În plus, câteva şcoli cu regim simultan vor fi desfiinţate, elevii urmând să fie mutaţi la alte instituţii de învăţământ din localităţile apropiate, a anunţat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, Doru Resmeriţă, într-o conferinţă de presă. Este vorba despre Şcoala Călmăţui şi Şcoala Moscu.

Măsurile luate de ISJ Galaţi se pliază pe noua lege privind finanţarea per elev a şcolilor, dar au în vedere şi calculele cu reducerea posturilor din învăţământ. Din sistemul de învăţământ gălăţean urmează să fie desfiinţate 337 de posturi.

Citit 1490 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.