Bazin olimpic la standarde occidentale, la Tecuci

Bazin olimpic la standarde occidentale, la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În curând gălăţenii vor avea toate motivele să fie invidioşi pe tecuceni *

Urbea noastră, deşi înconjurată de ape din toate părţile, nu are şi, probabil, nu va avea prea curând, un bazin olimpic dotat cu tot ce trebuie. Vestea bună e că Tecuciul va avea un astfel de bazin, chiar la Clubul Şcolar Sportiv.

Restaurare cu peripeţii

Bazinul de la Tecuci a fost construit în 1966, iar din 1976  a intrat în custodia Clubului Şcolar Sportiv.

„A fost folosit mai mult pentru elevii clubului, neavând posibilitatea să funcţionăm după toate standardele. În 2007 a fost inclus într-un program de restaurare a bazinelor din toată ţara, pentru ca apoi proiectul să fie abandonat”.

„Bani au venit însă în 2008, de la Ministerul Educaţiei, prin hotărâre de guvern. În prima tranşă, s-au alocat 2,3 milioane de lei”.

„Până acum s-a realizat partea cea mai dificilă, instalarea pompelor, construirea spaţiului pentru filtre şi lungirea cuvei cu 2 metri, ca să fie exact de 50 de metri, atât cât impun standardele pentru bazinele olimpice”.

„Pentru filtrele care vor avea patru tone s-au făcut săpături la opt metri sub pământ. A fost dificil şi cu forarea puţului care să alimenteze bazinul cu apă. A fost o muncă titanică, dar a ieşit bine”.

„Necazul a fost că în septembrie 2009 s-au sistat  lucrările. Mi-a fost teamă că se va deteriora totul, dacă nu se vor aloca fonduri în continuare”.

„Anul acesta, însă, am primit veşti bune de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Continuarea şi finalizarea bazinului au fost prinse în bugetul pentru 2010”, ne-a povestit directorul Clubului Sportiv, Dumitru Gheţu.

Un complex sportiv multifuncţional

Lucrările au fost realizate în proporţie de numai 53 la sută. Pentru finalizarea lor ar mai trebui 2,4 milioane de lei, întregul proiect fiind estimat la 4,7 milioane de lei.

Bazinul va fi lung de 50 de metri, lat de 20 de metri şi va avea  9 culoare de înot. Pe timpul iernii va fi acoperit cu panouri glisante, care vor putea fi desfăcute vara, când acoperişul nu ar mai avea utilitate.

„Va fi o construcţie ultramodernă, cu sisteme de filtrare, clorinare, aerare şi încălzire după ultimele standarde. Vom avea şi nişte spaţii anexă, pentru săli de masaj şi fitness şi pentru saună”.

„Deja aparatura pentru sala de fitness am achiziţionat-o. Împreună cu sala de sport de tip A, cu 50 de locuri, care e gata în proporţie de 99 la sută, vom alcătui un complex sportiv care va fi deocamdată cel mai modern din tot judeţul”, ne-a spus cu mândrie directorul Clubului Şcolar Sportiv.

Autofinanţare în proporţie de 50 la sută

Ambiţia directorului Dumitru Gheţu este ca instituţia pe care o conduce să se poată autofinanţa în proporţie de 50 la sută, după ce complexul va fi dat în folosinţă, lucru deloc rău, dacă ţinem cont că se va trece la finanţarea per elev.

„Vom putea folosi bazinul şi pentru elevii noştri şi pentru publicul larg, pentru agrement, lecţii de înot sau recuperare. Până acum, tecucenii care doreau să-şi dea copiii la lecţii de înot mergeau tocmai la Bacău”.

„Sperăm să putem da în folosinţă complexul de anul viitor, întrucât am primit asigurări că nu vor fi probleme cu finanţarea”, mai spune directorul Gheţu.

Cum inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă, primarul Tecuciului şi Guvernul au anul acesta aceeaşi culoare politică, nu vedem nici noi care ar putea fi motivele ca acest proiect frumos să nu poată fi finalizat. Norocul tecucenilor. 

Citit 2479 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.