Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, un dublu eveniment cultural: vernisajul expoziţiei „Mir și borangic”, cu lucrări semnate de Camelia Ionescu Popa, şi un recital extraordinar de pian, susţinut de Cătălin Răducanu.
La manifestare a fost prezent şi ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a adresat un cuvânt de binecuvântare, apreciind modul excepţional în care artiştii au reuşit să transpună prin culoare, lumină şi simbol îngemănarea dintre tradiţia creştină şi arta populară şi să le îmbine cu frumuseţea armoniei muzicale clasice.
Evenimentul a adunat laolaltă per­so­nalităţi ale vieţii culturale gălă­ţene, artişti, cadre didactice, elevi, preoţi.
În deschidere, publicul a participat, în Sala de expoziţii „Sergiu Dumitrescu” a muzeului, la vernisajul expoziției temporare „Mir şi borangic”, din colecția îndrăgitei artiste gălățene, cu studii de specialitate în ţară şi peste hotare, Camelia Ionescu Popa. „Mir şi borangic” este o expoziţie de pictură şi iconografie în care artista ne propune „o perspectivă proprie și asumată duhovnicește asupra artei, o retrospectivă şi o etapă a maturizării”, după cum mărturiseşte.

Citit 611 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2019 18:20

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro