Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, un dublu eveniment cultural: vernisajul expoziţiei „Mir și borangic”, cu lucrări semnate de Camelia Ionescu Popa, şi un recital extraordinar de pian, susţinut de Cătălin Răducanu.
La manifestare a fost prezent şi ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a adresat un cuvânt de binecuvântare, apreciind modul excepţional în care artiştii au reuşit să transpună prin culoare, lumină şi simbol îngemănarea dintre tradiţia creştină şi arta populară şi să le îmbine cu frumuseţea armoniei muzicale clasice.
Evenimentul a adunat laolaltă per­so­nalităţi ale vieţii culturale gălă­ţene, artişti, cadre didactice, elevi, preoţi.
În deschidere, publicul a participat, în Sala de expoziţii „Sergiu Dumitrescu” a muzeului, la vernisajul expoziției temporare „Mir şi borangic”, din colecția îndrăgitei artiste gălățene, cu studii de specialitate în ţară şi peste hotare, Camelia Ionescu Popa. „Mir şi borangic” este o expoziţie de pictură şi iconografie în care artista ne propune „o perspectivă proprie și asumată duhovnicește asupra artei, o retrospectivă şi o etapă a maturizării”, după cum mărturiseşte.

Citit 795 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2019 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.