Zece ani de Arhiepiscopie la Dunărea de Jos

Zece ani de Arhiepiscopie la Dunărea de Jos

Arhiva ”Viața liberă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Pe 27 septembrie 2019 s-au împlinit 10 ani de la festivitatea ridicării Eparhiei Dunării de Jos la rangul de Arhiepiscopie şi al Înaltpreasfinţitului Părinte Casian la slujirea de Arhiepiscop. Cu acest prilej, în toate bisericile Eparhiei Dunării de Jos au fost organizate evenimente liturgice şi misionare speciale.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, sărbătoarea a început încă de pe data de 26, cu slujba Privegherii şi a continuat a doua zi cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din administraţia eparhială.

În cadrul slujbei, cucernicul diacon Ionuţ Furtună a fost hirotonit preot pe seama parohiei "Pogorârea Sfântului Duh" din municipiul Galaţi. Totodată, trei slujitori din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au primit distincţii din partea Părintelui Arhiepiscop, în semn de binecuvântare şi preţuire pentru lucrarea desfăşurată.

La momentele liturgice din Catedrala Arhiepiscopală au participat numeroşi preoţi, credincioşi din municipiu şi angajaţi ai Centrului eparhial.

Citit 198 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 00:39

1 comentariu

  • postat de UN CREDINCIOS SMERIT Luni, 30 Septembrie 2019 18:15 5.13.174.*** Link la comentariu
    2
    1

    QUI PRODEST?(ADICA mai pe romaneste,,,CUI II FOLOSESTE???!!! )

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro