Spor natural negativ în judeţul Galaţi

Spor natural negativ în judeţul Galaţi

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

481 de născuţi-vii au fost înregistraţi în judeţul Galaţi în luna iulie a acestui an, cu 151 mai mulţi decât în luna precedentă şi cu 46 mai mulţi decât în luna corespunzătoare a anului trecut.
Pe de altă parte, tot în iulie 2019, numărul numărul deceselor înregistrate în judeţul nostru a fost de 603, mai mare cu 41 de cazuri faţă de luna precedentă, se arată într-un document al Direcţiei Judeţene de Statistică Galaţi. În iulie 2019, numărul deceselor a fost mai mare cu 32 faţă de iulie 2018.
Drept urmare, s-a înregistrat un spor natural negativ (numărul născuţilor-vii minus numărul decedaţilor), excedentul numărului de decedaţi faţă de numărul născuţilor-vii fiind de 122 de persoane.
Cel puţin în ultimul deceniu, fără excepţie, sporul natural valabil pentru judeţul Galaţi a fost mereu negativ, ceea ce denotă că tinerii gălăţeni nu mai sunt înclinaţi să devină părinţi, pe de o parte, dar şi că avem o populaţie îmbătrânită, pe de altă parte.

Citit 1000 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019 12:47

1 comentariu

 • postat de analist Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019 21:19 89.137.136.*** Link la comentariu
  0
  3

  Cu 1600 lei net ce spor natural mai vreti? Romania va intra in faliment si incapacitate de plata sau va fi cucerita de asia sau africa prin populatiile migratoare. Eu cred ca pot face copii si cei care au jefuit si vandut tara asta.
  E timpul ca si bogatii sa faca copii dar multi nu unul sau doi. La treaba!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro