Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Vernisajul expoziţiei temporare itinerante "Minerale şi asociaţii minerale din România" va avea loc joi, 7 noiembrie, cu începere de la ora 15.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi. Manifestarea este organizată de Muzeul Județean de Mineralogie "Victor Gorduza" din Baia Mare, în colaborare cu instituţia gălățeană și în parteneriat cu Academia Română - Secția Științe Geonomice, Institutul Geologic al României - Muzeul Național de Geologie, Universitatea din București - Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj Napoca - Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași - Facultatea de Geografie și Geologie.
Este o expoziţie în premieră, care face parte din proiectul cultural "Minerale românești - contributor la patrimoniul cultural european" și cuprinde 121 de eșantioane mineralogice, importante din punct de vedere științific și muzeografic, precum și informații despre asociaţiile minerale de pe teritoriul României.
Evenimentul promovează zestrea minerală a Romȃniei, cu accent pe contribuţia adusă patrimoniului mineralogic universal, cu un număr de 38 de minerale descoperite şi descrise pentru prima dată pe teritoriul ţării noastre.
Expoziţia va fi deschisă pentru vizitare până pe 17 februarie 2020.

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2019 17:02

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro