Alte 40.000 de posturi dispar din învăţământ

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Desfiinţarea celor 15.000 de posturi din învăţământul preuniversitar nu e atât de gravă precum ceea ce urmează să se întâmple. Ministrul Educaţiei a anunţat că intenţionează să modifice planurile de învăţământ şi să reducă numărul de ore pe săptămână la gimnaziu şi liceu. El a declarat că nu va mai admite un maxim de 20 de ore pe săptămână pentru gimnaziu şi 30 de ore pentru liceu”.

„La un calcul elementar se poate constata că o asemenea măsură ar avea ca urmare desfiinţarea altor 44.000 de posturi din învăţământ. Lucru foarte grav”, ne-a declarat miercuri preşedintele executiv al SIP, Valeriu Diculescu.

Acesta susţine că la nivelul FEN s-a hotărât ca reprezentanţi ai federaţiei să încerce să intre luni la şedinţa ministrului Funeriu cu inspectorii generali din toată ţara, pentru a lămuri acest aspect.

„Vrem să ştim dacă ministrul are de gând să-şi pună planul în aplicare chiar din anul şcolar următor. Apoi vom solicita şi celorlalte federaţii o întrevedere pentru a stabili un plan concret de desfăşurare a protestelor, pentru că aşa ceva nu mai poate fi acceptat. Învăţământul se află într-un haos total şi ca lucrurile să meargă şi mai prost se vine cu alte disponibilizări  peste cele operate deja” a mai adăugat Diculescu.

Sindicaliştii de la Federaţia „Spiru Haret” deja au început ieri protestele, pichetând sediul Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de OUG 114/2009 cu privire la disponibilizarea a 15.000 de angajaţi şi de OUG 1/2010.

Secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop, susţine însă că nu ştie nimic de alte disponibilizări din învăţământ, dar că a auzit de intenţia ministrului Educaţiei de a umbla la planurile de învăţământ.

Rămâne de văzut ce va comunica Funeriu inspectorilor generali la şedinţa care se va desfăşura luni şi care vor fi concluziile la care vor ajunge reprezentanţii FEN la această întrunire.

Citit 1360 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.