Un proiect social pentru persoane cu handicap

Un proiect social pentru persoane cu handicap
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 1,6 milioane lei câştigaţi de CJ * Faza a doua, de voluntariat, va permite accesul celor din oraş *

Fostul Centru de Plasament nr. 1 de pe strada Sadoveanu, Ţiglina III,  transformat de Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, în Centru de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Adulte nr. 1, va fi extins, dotat şi modernizat cu ajutorul unui proiect cu finanţare europeană câştigat de Consiliu.

Proiectul a fost lansat oficial ieri, la sediul CJ şi a fost prezentat de Eugen Chebac (FOTO), preşedintele CJ, şi Laura Delia Angheluţă (FOTO), director al Direcţiei de Dezvoltare Regională a CJ, asistent manager la acest proiect.   

Bugetul total al proiectului câştigat este de peste 2,8 milioane lei, din care peste 1,6 milioane lei, nerambursabili, bani europeni. CJ cofinanţează în proporţie mai mare faţă de alte proiecte, investind peste 720.000 lei.

Proiectul va fi finalizat în 14 luni, din care 10 luni vor fi necesare executării construcţiei la extinderea imobilului.

La o serie de activităţi, posibile viitoarelor dotări, cum ar fi spălarea rufelor murdare, vor avea acces şi alte persoane cu handicap în afară de cele 35 beneficiare directe ale proiectului – persoane cu handicap grav neuro-psiho-motor, găzduite în prezent de Centru.

Acestea provin din centrele de plasament, de unde au fost dirijate aici la împlinirea vârstei de 18 ani. Potenţiali beneficiari ar putea fi şi persoane cu handicap din alte instituţii de profil din ţară.

Dar această fază a doua, de acces la servicii a unor persoane din afara Centrului,  se va baza pe voluntariat, a precizat preşedintele Chebac. Este o practică răspândită în Occident, care ar trebui să se extindă şi la noi, spune acesta.

Şi spaţiul existent în prezent va fi recompartimentat. Vor fi amenajate o spălătorie şi o călcătorie cu instalaţii performante.

Proiectul va permite achiziţionarea şi montarea unor instalaţii de încălzire, sanitare, electrice, de ventilaţie şi climatizare, precum şi a aparaturii de recuperare, echipamente de uz casnic, dotări de bucătărie, mobilier, a unui microbuz şi a unui autoturism etc.

„Când preşedintele este manager de proiect, proiectele sunt duse la capăt”, a punctat în final Eugen Chebac, manager şi la acest proiect european.

Preşedintele spune că şi-a propus încă de la preluarea funcţiei să managerieze astfel de proiecte, cu rezultate pe mai multe mandate.

Explicaţie foto: Laura Angheluţă, asistent manager, şi Eugen Chebac, managerul de proiect

Citit 1102 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.