Programul Euro 200 continuă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul prin care elevii şi studenţii pot beneficia de un ajutor financiar la achiziţionarea unui calculator continuă şi în acest an. Totuşi, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului intenţionează să modifice metodologia de acordare a ajutorului financiar.

Astfel, conform proiectului noii metodologii, anchetele sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei devin obligatorii.

De asemenea, în situaţia în care beneficiarii eligibili au venituri egale, se vor aplica criterii suplimentare pentru departajare.

Acestea vor fi, pentru elevi, media generală şi numărul de absenţe nemotivate din anul şcolar anterior depunerii cererii pentru acordarea ajutorului financiar, iar pentru studenţi obţinerea a minim 50 de credite în anul universitar anterior depunerii cererii.

Conform calendarului în vigoare, elevi şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care au un venit brut pe membru de familie sub 150 lei, pot depune la instituţia de învăţământ o cerere şi actele doveditoare, până la sfârşitul lunii martie.

Beneficiarii primesc echivalentul în lei a 200 de euro pentru a-şi cumpăra un computer personal nou.

Citit 812 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.