Lauri internaţionali pentru copii talentați

Lauri internaţionali pentru copii talentați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un juriu format din artişti din nu mai puţin de 22 de ţări –  Marea Britanie, Portugalia, Mexic, USA, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria, România etc – a lucrat la Roma, între 16 şi 19 fenruarie, pentru a recompensa talente internaţionale la concursul internaţiolal „Viva Italia”, la Roma, pe secţiuni precum dans, muzică clasică, balet, muzică pop etc. 

Director al festivalului a fost Ermanno Croce, care conduce de zeci de ani mai multe mari festivaluri şi a compus muzică pentru pentru mai multe nume mari din lumea muzicii pop.

Din juriu a făcut parte şi cunoscuta artistă gălăţeancă Emilia Savu, care are 30 de ani de activitate artistică la Teatrul Muzical, 26 ani ca solistă de muzică uşoară, patru ani ca artistă lirică, profesară de canto muzică uşoară la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. (CCDJ), interpretă cunoscută şi  pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, ceea ce înseamnă indubitabil o recunoaştere a calităţii gălăţene în lume. Acum, a făcut parte din juriu pentru secţiunile canto clasic, dans, muzică instrumentală și muzica uşoară.

Dar iată că la categoria muzică uşoară, mai mulţi concurenţi adolescenţi din Galaţi au câştigat sufragiile juriului, şi încă primind premii maxime sau bonificaţii! „Avem zâmbete obosite, dar suntem fericite!”, a postat profesoara, pe pagina sa de facebook. „După o zi extrem de lungă, iată bucuriile: Mocăniţă Alexia, două Locuri I, pentru secţiunea hit Internaţional şi pop românesc, Yasemin Biliktan, Locul I pentru pop internaţional, Adnana Mocanu, cu două Locuri I pentru pop internaţional şi pop românesc şi Adelina Chiriac, cu două Locuri II pentru pop internaţional şi pop românesc”. Mai mult însă, Adelina a primit şi  două invitaţii de a participa, fără taxele de sute de euro, la un festival din Bulgaria, dar şi într-un alt oraş al Italiei, aici fiind scutită şi de taxele hotelului de patru stele cu ,,all inclusive"! Profesoara a mulţumit CCDJ, Galaţiului şi României, pentru susţinere şi lui Armando Gukasyan (Armenia), preşedinte al World Association of Performing Arts, pentru excelenta organizare.

Dacă aceşti copii minunaţi nu ar fi urcat pe podiumul de premiere, tot ar fi ieşit în câştig: au avut ce vedea la Roma! Şi, ca de obicei, profesoara a postat informaţii despre artă şi istorie şi fotografii interesante. Vorbeşte despre Michelangelo, Rafael, Caravaggio, Rubens, despre Panteon, „cea mai veche constructie din beton din lume (beton amestecat cu cenuşă vulcanică şi piatră ponce), cu unica lui cupolă de nouă metri neacoperită, în care, datorită curenţilor de aer  formaţi, picăturile de ploaie nu pătrund” etc. Alături de profesoară, concurentele au fost însoţite şi de mama Adelinei şi de bunicii Adnanei.

Şi fetele premiante şi-au postat gândurile, în cuvinte frumoase, către profesoara lor, la întoarcerea în ţară: „Suntem recunoscătoare şi onorate de atenţia şi susţinerea cu care ne-aţi încurajat, încă înainte de plecarea din ţară. Mulţumim părinţor şi bunicilor (ştiu dânşii!), pentru întreaga dăruire sufletească şi materială, pentru că...mereu...ne descurcăm fără sponsori. Încheiem cu recunoştinţă faţă de Dumnezeu. Dacă ştii să Îl pui pe Dumnezeu în tot ceea ce faci, o să-L regăseşti în tot ceea ce ţi se întâmplă!”

Citit 2062 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2020 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.