ÎNSCRIERI acum pentru drumeţii pe munte la vară

ÎNSCRIERI acum pentru drumeţii pe munte la vară
Clubul Albatros şi o nouă ediţie de proiect
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Proiectul "Hai cu noi pe munte!", organizat de Clubul Albatros Galați, continuă și anul acesta să promoveze mișcarea în aer liber, drumețiile pe munte și dragostea pentru natură.

Ajuns deja la cea de-a VIII-a ediție, proiectul constă în organizarea unor activități și drumeții în cadrul cărora se va discuta despre orientare, pericole, reguli de conduită, importanța echipamentului și alte detalii specifice ieșirilor în natură.

"Având în vedere că activităţile noastre sunt programate să se desfăşoare începând cu luna mai,  sperăm să nu mai fie probleme legate de restricţii impuse de coronavirus. Prin urmare, cei interesaţi se pot înscrie oricând, online, accesând formularul disponibil online, pe https://forms.gle/9xeFr5j38bjgsMUM8. Proiectul "Hai cu noi pe munte!" se defășoară anul, în Galați, și este destinat tinerilor cu vârste între 16 şi 30 de ani. Taxa de participare este simbolică și constă în rechizite școlare noi, care vor fi donate ulterior copiilor de la Fundația Cuvântul Întrupat", declară responsabilul pe comunicare, Ana Elisabeta Beliu.  

Ediția de anul acesta va cuprinde mai multe întâlniri în care vor fi abordate teme principale precum: echipamentul esențial; organizarea unei drumeții; alimentația în drumeție; folosirea busolei și a hărții în orientare; noduri și tehnici de cățărare; etică montană (în parcuri naționale, cabane, pe poteci etc.); cântece montane; flora și fauna din România; mituri și temeri legate de natură.

Fiecare aplicație va fi structurată pe principiul unei drumeții și a unui atelier practic, în teren, pe una sau mai multe teme de mai sus. Iar dificultatea traseelor va crește progresiv și va fi adaptată în funcție de nivelul grupului. Coordonatorii și instructorii din cadrul proiectului sunt voluntari cu experiență, membri ai Clubului Albatros Galaţi.

"Ne dorim să creștem comunitatea iubitorilor de drumeții și voluntariat de mediu. Astfel că, după finalizarea cursului, toți participanții vor fi invitați să continue să meargă cu noi pe munte și să participe la alte activități pe care le avem în calendar, devenind membri Albatros. ATE Club Albatros Galați este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, de tineret, fondată în 2006, dar care a existat ca grup informal sau sub alte forme de organizare încă din 1988. Asociația numără în prezent peste 60 de membri activi", declară responsabilul pe probleme de comunicare, Ana Elisabeta Beliu.

Citit 2207 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.