Bisericile vin în sprijinul cadrelor medicale

Bisericile vin în sprijinul cadrelor medicale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În contextul epidemiologic actual, orice ajutor contează. Tocmai de aceea, Arhiepiscopia "Dunării de Jos" şi-a extins acţiunile caritabile şi a implementat, începând de pe 23 martie, programul social-filantropic pentru sprijinirea spitalelor şi a persoanelor fără adăpost. Astfel, Arhiepiscopia vine în sprijinul spitalelor din municipiile Galaţi şi Brăila prin oferirea de materiale igienico-sanitare pentru personalul medical şi auxiliar şi oferă hrană asistaţilor din cadrul Centrelor de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost din cele două municipii.

De asemenea, la nivelul parohiilor şi a secţiei de Asistenţă socială din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, s-a iniţiat recrutarea de tineri voluntari pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile şi a celor aflate în izolare la domiciliu, fără aparţinători, dar şi a celor aflate în centrele de carantină.

O primă acţiune a avut loc pe 23 martie, la Spitalul de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna” din municipiul Galaţi, unde, preoţi din Administraţia eparhială, împreună cu voluntari, au preluat articolele de igienă achiziţionate şi le-au oferit angajaţilor acestei instituţii spitaliceşti, pentru a fi utilizate în aceste zile în care nevoile pentru astfel de produse sunt mult mai mari.

Activităţile de ajutoare a spitalelor şi altor unităţi medicale vor continua şi în perioada următoare.

Citit 1713 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.