Vârstnicii, acces prioritar în piețe

Vârstnicii, acces prioritar în piețe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Administrația Piețelor Agroalimentare Galați anunță că, începând de ieri, 30 martie, persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor beneficia de acces prioritar în piețele din oraș între orele 11,00 și 13,00, interval în care se va limita accesul persoanelor din alte categorii de vârstă. De asemenea, în piețele agroalimentare va fi limitat accesul cumpărătorilor, la un număr maxim de 20 de persoane în același timp. Până la noi reglementări, programul piețelor din Galați rămâne neschimbat, adică de luni până vineri între orele 7,00 și 17,00, sâmbăta și duminica de la 7,00 la 13,00.

Citit 2873 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 21:08

1 comentariu

 • postat de Galatean
  Marți, 31 Martie 2020 09:26
  78.96.81.***
  De unde si pana unde definirea de varstnic dupa 65 de ani!?

  Nici dupa 70 de ani aproape ca nu poti atribui aceasta definitie oamenilor avand in vedere ca speranta de viata in ultimii40-50 de ani a crescut datorita imbunatatirii asistentei medicale, eradicarii unor boli si crearea de habitaturi cu locuinte modernizate, confortabile, iar procesul muncii mult imbunatatit prin tehnologii moderne a eliminat munca fizica, epuizanta, fara noxe periculoase, cu programe de lucru calculate stiintific, fara solicitarea fizica si psihica la maximum a omului!

  Ca exista in comunitatile noastre semeni care la varste tinere au patologii cu boli, unele grave precum cancerul, asta datorita mostenirii genetice in continua schimbare, pe de o parte, si felul cum fiecare om stie sa-si apere organismul de de agresiunea unor factori de risc asupra sanatatii!

  Asadar, in conditiile actuale de infectare cu covid-19, cantonarea
  obligatorie in locuinte unei categorii de oameni cu varste intre 65 si 70 de ani, este o greseala crasa, fara o analiza sociala in care sa se fi constat ca generatia la care se face referire, in mare parte, vine cu o incarcatura genetica mostenita sau dobandita pe timpul parcurgerii unor conditii de evolutie sociala a societatii, conditiile in care au muncit si dezvoltat fizic si intelectual fiind benefice organismului uman.

  Aceasta situatie obligatorie de oprire a organismului de contact cu natura si miscare, poate duce la dereglarii sistemice ale organismului in plan psihic si fizic omului; protejarea subiectiva a infectarii cu covid-19, prin limitarea contactului intre oameni, fara sa inlaturi cauzele - poluarea si efectul gunoaielor care au napadit orasele mapamondului, in special, vor emite noi si noi virusi la care oamenii vor fi supusi cu consecinte grave!

  Deci este posibil ca aceste restrictii, chipurile de protectie, poate crea omului o alta patologie, consecinta izolarii si lipsei de miscare!
  6
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.