CAR-ul pensionarilor nu și-a închis porțile

CAR-ul pensionarilor nu și-a închis porțile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"În aceste momente grele, Casa noastră nu și-a închis porțile. Suntem conștienți că minimele nevoi și de multe ori urgențe, nu pot aștepta. Știm că unii dintre noi venim aici ca la o ultimă speranță de a putea trece peste o suferință", spune prof. dr. ec. Ion Lucian Mehedinți, președintele Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Galați.

Cu toate acestea, CARP Galați a luat măsuri graduale, conform cerințelor ordonanțelor militare, de reducere orară a unor activități de strictă necesitate pentru vârstnici, cum sunt ajutoarele bănești pentru deces, alte ajutoare bănești de strictă necesitate, de efectuare a unor împrumuturi rambursabile de strictă nevoie personală, de achitare a ratelor la împrumuturile scadente. În același timp, pentru a reduce cât mai mult contactul deschis cu publicul, au fost suspendate, pentru întreaga perioadă a stării de urgență la nivel național, activitățile cabinetelor medicale, de fizioterapie, medicină generală, ecografie, stomatologie, masaj, a activităților culturale, a revistei "Armonii de toamnă", a învățământului de limbi străine, a cluburilor de bărbați și femei, a atelierelor de cizmărie și mecanică, a frizeriei, a cabinetelor de coafură şi pedichiură.

În ceea ce privește activitățile de strictă necesitate, intrarea în sediul CARP se poate face în număr limitat, cu bonuri de ordine electronic emise, a câte 2-4 persoane, care poartă mască și mănuși, care se dezinfectează la intrare, la picioare și mâini. Se respectă culoarul și distanța între persoane și personalul de deservire, iar în incinta sediului nu se așteaptă mai mult de 5-10 minute. Toate informațiile și anumite formulare se fac și se completează de la intrarea în sediu. Încăperile și holurile locației se dezinfectează la 2-3 ore distanță de timp.

"Pentru a veni și mai mult în sprijinul celor batrâni care au absolută nevoie de sprijin financiar, administrația Casei a dispus, pentru cazuri întemeiate, să reeșaloneze pentru 1-2 luni ratele la împrumuturi. De asemenea, cerem insistent ca plata ratelor la împrumuturi să se facă și prin contul RO40BACX0000003003168000, iar ajutoarele de deces și cele nerambursabile să fie virate de Casă în conturile beneficiarilor membri", mai spune prof. dr. ec. Ion Lucian Mehedinți.

Citit 2162 ori Ultima modificare Marți, 07 Aprilie 2020 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.