Încă două decese la Căminul-focar ”Sf. Ilie”

Încă două decese la Căminul-focar ”Sf. Ilie”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Grupul de comunicare strategică a anunţat încă două decese la Centrul de îngrijire bătrâni „Sf. Ilie” din Galaţi, numărul deceselor a ajuns la 29 de persoane. Este vorba despre doi bărbaţi, unul de 97 şi unul de 61 de ani, care erau internaţi în centrul privat.

Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare strategică, bărbatul de 97 de ani a ajuns la secţia de Terapie intensivă a Spitalului Judeţean în data de 23 aprilie, în aceeaşi zi fiind confirmat că era infectat cu coronavirus. Bătrânul fusese testat şi în data de 2 aprilie, iar atunci rezultatul fusese negativ, semn că în căminul „Sf. Ilie” nu s-au luat măsurile necesare de dezinfecţie, astfel încât pacienţii sănătoşi să nu se infecteze. Bărbatul, care avea ocluzie arteră femurală bilateral, ischemie cronică membru inferior stâng, hipertensiune arterială şi boală renală cronică stadiu IV, a decedat pe data de 26 aprilie.

Tot pe 26  aprilie a decedat şi bărbatul de 61 de ani, care fusese internat, pe 13 aprilie, la Spitalul de Boli Infecţioase. După 13 zile de spitalizare, bărbatul a  fost transferat la terapie intensivă la Spitalul Judeţean, dar nu a mai putut fi salvat. Trebuie precizat că medicii au constatat că pacientul, care suferea de insuficienţă renală şi Alzheimer, era deshidratat şi avea casexie (stare de slăbiciune profundă a organismului dată de o denutriţie pronunţată). 

Totodată, la Căminul „Sf. Spiridon” au mai fost confirmaţi cu coronavirus încă cinci vârstnici, numărul total ajungând astfel la 33 de azilanţi infectaţi.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a anunţat faptul că a crescut şi numărul pompierilor infectaţi cu coronavirus. Astfel, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt, în total, 10 cazuri de infectare cu Covid-19. Ultimul pompier infectat se afla în izolare la domiciliu încă din data de 15 aprilie. 

Trebuie precizat faptul că în judeţul Galaţi au fost, până acum, 364 de persoane confirmate cu coronavirus, 42 de dintre ele pierzând lupta pentru viaţă. Una dintre persoanele confirmate este  o femeie de 39 de ani, angajata unui supermarket situat în zona Inelul de Rocadă, care a fost deja internată la spital. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică. Contacţii direcţi ai femeii sunt deja izolaţi la domiciliu.

Datele oficiale arată că până acum 132 de persoane s-au vindecat şi au fost deja externate.

Numărul persoanelor aflat în carantină a crescut din nou şi a ajuns la 645 de persoane. Alte 329 de persoane se află în izolare la domiciliu. Până acum, în judeţul Galaţi au fost efectuate 2.406 teste.

Citit 4753 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.