UPDATE. Gălăţenii stau la coadă la ghişeele Fiscalităţii
Foto: Facebook

UPDATE. Gălăţenii stau la coadă la ghişeele Fiscalităţii
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE. Primăria face un apel către cetățeni să respecte regulile de distanțare socială

În contextul aglomerației care s-a creat luni dimineață la Direcția de Impozite, Taxe și alte Venituri Locale, Primăria municipiului Galați face un apel către cetățeni să respecte regulile de distanțare socială, să poarte măști de protecție și să ia toate măsurile pentru protejarea sănătății. “Le mulțumim gălățenilor care își doresc să-și achite cât mai repede obligațiile fiscale, dar le reamintim că au posibilitatea de a-și achita taxele și prin intermediul platformei ghiseul.ro, lucru valabil atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice”, transmite municipalitatea.

Primăria precizează că a luat deja o serie de măsuri, astfel încât este permis accesul în interior doar a unui număr de persoane egal cu numărul ghișeelor disponibile. De asemenea, s-au trasat marcaje pentru păstrarea distanței, s-au instalat dispozitive cu dezinfectanți și termoscanere.

Sursa foto, Primăria Municipiului Galați

„Precizăm că bonificațiile se acordă până la data de 30.06.2020 contribuabililor persoane fizice și persoane juridice, care achită impozitele locale, aferente anului 2020,  după cum urmează:

Pentru contribuabili persoane fizice:

            În cazul impozitului de clădiri – 10 la sută;

            În cazul impozitului pe teren – 10 la sută;

            În cazul impozitului pe mijlocul de transport – 10 la sută.

Pentru contribuabili persoane juridice:

            În cazul impozitului de clădiri – 3 la sută;

            În cazul impozitului pe mijlocul de transport – 10 la sută”.


O coadă lungă-lungă se întinde de la Romarta până la cunoscuta covrigărie – pizzerie din zona centrală a oraşului.  Imaginea, care tinde să devină virală a fost postată pe grupul „Galaţi şi gălăţeni” de pe Facebook, de Dan Negoiţă, cu mesajul ironic: „La Romarta, fără DJ ca în Herăstrău”, aluzie la aglomeraţia care a cuprins parcul din Capitală.

Numai că, la Galaţi, cetăţenii din imagine stau la coadă pentru a-şi rezolva problemele la Direcţia de Impozite şi Taxe a Primăriei, ale cărei ghişee s-au redeschis astăzi.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi ne-au explicat că au luat toate măsurile posibile pentru respectarea distanţei sociale. Şi au ţinut să precizeze că, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice, au posibilitatea de a face plăţi pe platforma ghiseul.ro.

Conform administraţiei locale, la Centrul de la Romarta sunt deschise opt ghişee, şi câte două la centrele situate pe strada Basarabiei, în Micro 18 şi Micro 39.

„În interiorul centrelor se intră în funcţie de numărul de ghişee disponibile. S-au făcut marcaje pentru păstrarea distanţei sociale, s-au luat măsuri şi s-a solicitat inclusiv sprijinul Poliţiei Locale, astfel încât cetăţenii să păstreze distanţa socială”, ne-a comunicat municipalitatea.

Sursa foto: Facebook

 

Citit 5014 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.