Se reia sterilizarea gratuită a câinilor fără stăpân

Se reia sterilizarea gratuită a câinilor fără stăpân
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Se reia campania de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din Galaţi. Campania va fi derulată, în perioada 15 iunie - 3 iulie, de asociaţia Animal Society, în parteneriat cu Primăria municipiului Galaţi. Sterilizările vor avea loc pe strada Zimbrului nr. 1, pe baza programărilor care pot fi făcute la numărul de telefon 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 9,00-16,00.

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei, Animal Society a sterilizat peste 1.000 de câini de rasă comună din Galaţi, în prima etapă a acestui amplu proiect, desfăşurată în 2019. O altă acţiune de sterilizare începuse în martie 2020, dar a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus. "Proiectul din care face parte campania este prevăzut să dureze doi ani şi are drept scop gestionarea eficientă a populaţiei de câini şi creşterea nivelului de conştientizare cu privire la importanţa sterilizării, vaccinării, prevenirii abandonului şi adopţiilor. Beneficiind de sprijinul Primăriei Galaţi şi al comunităţii locale, Animal Society îşi propune să sterilizeze peste 70 la sută din câinii fără stăpân din Galaţi. Conform estimărilor asociaţiei, numărul acestora se ridică la peste 2.300. Animal Society va desfăşura o nouă rundă de sterilizări în luna septembrie", se precizează în comunicat.

Trebuie spus că, în România, sterilizarea câinilor de rasă comună reprezintă o obligaţie legală, a cărei nerespectare se pedepseşte cu amendă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Cunoscută anterior sub numele de Vier Pfoten România, activă în domeniul protecției animalelor de peste 25 de ani, Animal Society îi invită pe cetăţenii să se implice activ în reducerea numărului de animale fără stăpân şi a suferinţei în rândul acestora.

Citit 2450 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.