Mii de sesizări la numărul scurt al Poliţiei Locale, 0236/955. Gălăţenii cer ajutor în situaţii-limită

Mii de sesizări la numărul scurt al Poliţiei Locale, 0236/955. Gălăţenii cer ajutor în situaţii-limită
Poliţiştii locali au fost solicitaţi pentru diferite probleme ale cetăţenilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Gălăţenii au, de doi ani, la dispoziţie un număr scurt - 0236/955 - la care pot solicita ajutorul poliţiştilor locali. În tot acest timp, numărul a fost apelat în cele mai multe cazuri pentru fapte legate de tulburarea liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public şi provocarea de scandal (peste 2.200 de sesizări).

Totodată, un număr important de apeluri telefonice, aproximativ 1.800, au vizat parcările neregulamentare sau pe loc rezervat, în timp ce alte 1.382 de apeluri au avut în vedere garaje sau parcări blocate.

Un număr important de sesizări telefonice a înregistrat Poliţia Locală Galaţi, prin Dispeceratul instituţiei, şi cu privire la fapte ce au vizat: construcţii fără autorizaţie (325), aspecte legate de curăţenia localităţii/ fumatul în locuri publice/ grătar pe domeniul public/ autoturisme abandonate pe domeniul public (aproximativ 900), probleme legate de activitatea de comerţ (130), persoane fără adăpost (291), în timp ce în alte 727 de cazuri, poliţiştii locali au fost solicitaţi să intervină/ acorde sprijin împreună cu alte structuri ale statului.

Reamintim că, la nivelul municipiului Galaţi, cetăţenii pot accesa numărul scurt pentru a face sesizări şi reclamaţii. În funcţie de natura acestora: tulburarea ordinii şi liniştii publice, comerţ stradal neautorizat, abateri la disciplina în construcţii, încălcări ale normelor privind protecţia mediului şi nu în ultimul rând, probleme legate de oprirea/ staţionarea neregulamentară, accesul interzis etc., Dispeceratul Poliţiei Locale le dirijează spre soluţionare structurilor competente.

Trebuie precizat şi faptul că acest număr de telefon le-a fost util şi gălăţenilor care au avut de suferit în urma furtunii din data de 11 iunie. Astfel, 50 de gălăţeni au apelat numărul 0236/955, pentru a semnala diverse probleme apărute pe raza municipiului după fenomenele meteorologice înregistrate. Personalul Poliţiei Locale a identificat, a preluat sesizările, a intervenit, a dirijat circulaţia şi a acordat sprijin în următoarele situaţii: 22 de copaci căzuţi pe carosabil, din care patru pe autoturisme, trei stâlpi căzuţi pe carosabil, două blocări totale de circulaţie, două acoperişuri smulse şi distruse, un refugiu metalic de autobuz dărâmat şi nouă locaţii inundate.

Citit 7635 ori Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2020 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.