„Veniţi să vedeţi ce nevoi au copiii

„Veniţi să vedeţi ce nevoi au copiii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acesta este semnalul pe care îl trage conducerea de la Protecţia Copilului, în prag de Paşti, atunci când toată lumea le oferă copiilor tone de cozonaci şi ouă *

În săptămâna dinaintea Paştelui, foarte multă lume îşi aduce aminte de copiii aflaţi în grija statului.

Astfel că multe firme, fundaţii şi simpli gălăţeni se grăbesc să facă tot felul de cadouri copiilor din centrele de plasament aflate în grija Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Conducerea instituţiei vine în întâmpinarea celor care doresc să aducă un zâmbet copiilor şi îi roagă pe binevoitori să se intereseze la conducerea centrelor despre nevoile copiilor înainte de a decide cadourile pe care să le facă celor instituţionalizaţi.

„În fiecare an, primim tone de cozonaci şi ouă roşii, pe care suntem nevoiţi apoi să le aruncăm întrucât sunt produse perisabile, iar copiii nu pot mânca tot ce li se oferă”.

„E păcat să se irosească în acest fel bunele intenţii ale celor care doresc să îi ajute pe aceşti copii”, a declarat şefa DGASPC, Manon Cristoloveanu.

De exemplu, la Centrul „Irene şi Stuart”, acolo unde se află în acest moment 27 de copii preluaţi în regim de urgenţă, copiii ar avea nevoie de jucării, de articole de îmbrăcăminte şi mai puţin de mâncare.

„Nevoile lor sunt altele. Eu le recomand celor care doresc să ne ajute să vină aici, să îi cunoască pe copii şi apoi să decidă modalitatea în care doresc să îi ajute”.

„De cozonac şi ouă roşii nu vor duce lipsă, de asta ne ocupăm şi noi pentru ca ei să simtă sărbătoarea, însă cine doreşte să fac o faptă cu adevărat creştinească poate veni la noi pentru a-i cunoaşte pe copii şi pentru a le oferi exact lucrurile de care au nevoie”, a spus şefa Centrului, Ecaterina Ivanov.

„Este valabil şi pentru celelalte centre de plasament. Firmele, fundaţiile şi gălăţenii simpli care doresc să ajute să ia mai întâi legătura cu noi, fie la Direcţie, fie la centre pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor. Acesta ar fi cu adevărat un gest creştinesc”, a completat directoarea DGASPC, Manon Cristoloveanu.

Citit 2017 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.