Bucuria de a dărui

Bucuria de a dărui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iniţiată acum unsprezece ani, de familia de învăţători Ghiniţa şi Ionel Boza, o amplă acţiune de voluntariat pentru bătrânii gălăţeni fără familii s-a desfăşurat şi duminica aceasta, de Florii.

„Acţiunea 365” este o campanie derulată cu elevi, părinţi şi profesori, pentru asistaţii Căminului de Vârstnici „Sfântul Vasile cel Mare şi Sfânt”.

Campania a reunit atât de mulţi donatori, încât suma strânsă a depăşit o sută de milioane de lei vechi.

Masă cu peşte şi alte daruri

Acţiunea a avut o amploare mai mare decât în alţi ani deoarece, în ciuda vremurilor de criză, s-au implicat mai multe cadre didactice: Boza G., Tocmag F., Roşu S. de la Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Sf. Ana”, Trandafir M. de la Şcoala Gimnazială Nr. 13, Boza I., Vasile S., Nicoară A. de la Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Mihail Sadoveanu”.

Copiii au fost actori activi, fiind împuterniciţi de şcoală, cu acordul scris al părinţilor, să colecteze donaţii în bani, explicând scopul acţiunii, importanţa şi necesitatea gestului lor, aceea de a fi mai aproape de semeni şi de nevoile lor.

Iar cei 153 de elevi implicaţi şi-au conştientizat eficienţa la momentul bilanţului, când au constatat că au primit donaţii în valoare de peste 10.000 de lei, de la aproximativ 650 de persoane.

Şi efortul lor nu s-a oprit aici. Ajutaţi de părinţi şi de cadrele didactice, ei au făcut cumpărăturile necesare unei mese pe bază de peşte, dar şi pentru a le oferi celor 80 de bătrâni asistaţi câte un pachet cu un set de îmbrăcăminte, o trusă de igienă personală, alimente.

În Duminica Floriilor, în jur de 50 de părinţi, alături de copii şi de dascălii implicaţi în acţiunea de voluntariat, au venit de dimineaţă la cămin.

O parte dintre ei au pregătit masa de prânz, alţii au amenajat sala de festivităţi în cele mai mici amănunte, iar ceilalţi au pregătit pachetele.

Odată încheiate aceste pregătiri, bătrânii au asistat la un moment muzical, susţinut de grupul Camerata „Sf. Ana” de la Şcoala Nr. 29, dar şi la slujba preotului paroh de la Biserica „Sf. Haralambie”.

Citit 1203 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.