Aşii matematicii gălăţene

Aşii matematicii gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Simona Diaconu şi Cristian Chirac au prins lotul juniorilor, în timp ce Dan Dănăilă şi Paul Cosma s-au calificat la seniori * Comisia de la olimpiadă a hotărât să acorde mai multe premii * Galaţiul s-a îmbogăţit şi cu alte două premii III * Cristian Chirac a primit scuze oficiale că a fost şi el furat de un punct * Victoria celor patru este un moment de-a dreptul istoric pentru Galaţi *

Performanţă neegalată până în prezent la Galaţi: în urma examenelor de baraj patru elevi s-au calificat în lotul lărgit pentru olimpiadele internaţionale de matematică.

Anul acesta, gălăţenii au ţinut să depăşească propriul record din 2009, când trei elevi au reuşit performanţa.

În urma unor testări foarte grele, Simona Diaconu – elevă într-a VII-a, la Liceul „Spiru Haret”, la clasa  profesorului Ion Grecu şi Cristian Chirac clasa a VIII-a la CNVA (profesor Romeo Zamfir) s-au calificat în lotul lărgit de juniori pentru Balcaniadă.

Dan Dănăilă, elev în clasa a X-a, la CNVA, tot la clasa profesorului Romeo Zamfir, este la a patra calificare în lotul lărgit, dar prima oară la seniori.

Paul Cosma, tot de la clasa a X-a la CNVA (profesor Marius Tătaru),  este pentru a doua oară calificat în lotul seniorilor. Pentru ei barajul a fost şi mai greu, deoarece au concurat cot la cot cu elevi de clasele a XI-a şi a XII-a.

Circotecă la festivitatea de premiere

Acestea nu sunt singurele veşti bune pe care vrem să vi le dăm. Menţionam, ieri, că din partea ministerului numai Dan Dănăilă fusese răsplătit cu premiu, deşi Societatea de Ştiinţe Matematice din România acordase mai multe medalii.

La festivitatea de premiere, olimpicii au avut surpriza ca profesorii din comisie să recunoască faptul că i-au nedreptăţit. Mai bine mai târziu, decât niciodată.

Aşa că, din partea ministerului, lotul gălăţean a mai primit două premii III pentru Cristian Chirac şi Adrian Puiuz şi o menţiune pentru Vlad Şoltuz.

Pentru Cristian Chirac surpriza a fost şi mai mare: „Profesoara care a corectat lucrarea mea şi care la contestaţie a vrut să-mi dea punctul pe care-l meritam şi-a cerut scuze că nu s-a putut face lucrul acesta”.

„Cel de-al doilea profesor care corectase lucrarea mea a găsit un motiv pueril să nu mi-l acorde. Adevărul e că deja erau zece premii I şi să-l acorde şi pe-al unsprezecelea era prea mult, probabil”.

„Aş fi putut să mă număr printre cei cu premiul I, dar mă bucur ca am primit măcar scuze şi mă bucur că la calificarea în lotul lărgit mi s-au recunoscut meritele”, ne-a declarat telefonic Cristian Chirac, elev în clasa a VIII-a.

Este trist că elevii buni au de luptat de mici cu nedreptatea.

Totuşi, ne bucurăm că a început să apară printre profesorii din comisiile de la olimpiade şi ceva nou: capacitatea să recunoască faptul că au greşit. Sunt pe drumul cel bun şi sperăm s-o ţină tot aşa.

Felicitări premianţilor şi-i aşteptăm la redacţie să vă spunem povestea lor de succes.

Citit 2089 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.