Viorel Mînzu are încredere în noul proiect de lege

Viorel Mînzu are încredere în noul proiect de lege
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, prof. dr. Viorel Mînzu, consideră că noul proiect de Lege a Educaţiei este cel mai bun produs legislativ din ultimii ani şi declară că va sprijini implementarea acestuia.

Asta în ciuda faptului că majoritatea rectorilor din ţară se opun acestui proiect. Viorel Mînzu spune însă că opoziţia rectorilor nu are la bază elemente esenţiale, ci doar două prevederi care nu sunt pe placul şefilor universităţilor din ţară.

„După părerea mea, este un proiect foarte bun, care va reforma sistemul. Însă reforma este blocată de şefii universităţilor din cauza a două capitole: primul se referă la modalitatea de alegere a rectorilor, iar al doilea la vârsta de pensionare”, susţine şeful Universităţii „Dunărea de Jos”.

Potrivit noului proiect, rectorii universităţilor ar urma să fie aleşi prin concurs de către o comisie votată de Senat, nu de întreg Senatul, aşa cum se întâmpla până acum.

„Eu cred că noul sistem de alegere este mult mai obiectiv, dacă este să-l compar cu cel de alegere colegial, care s-a practicat până în prezent”, spune rectorul Viorel Mînzu.

Acesta precizează că ceilalţi rectori se opun actualului proiect şi pentru că stabileşte clar vârsta pensionării.

„Mulţi dintre rectorii contestatari sunt la vârsta pensionării sau chiar au depăşit această vârstă şi este normal să fie împotriva acestui proiect care nu le mai permite să rămână în funcţii”, mai precizează rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”.

Citit 578 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.