Inspecţii şcolare prin camere web

Inspecţii şcolare prin camere web
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Monitorizarea profesorilor cu ajutorul unei camere web, montate special în sala de clasă, ar putea înlocui inspecţiile şcolare obişnuite. Profesorul şi metodistul ori inspectorul nu se vor mai întâlni faţă în faţă, ci prin ecranul unui televizor.

Fiecare instituţie de învăţământ din Galaţi ar putea fi dotată cu aparatură specială, în cadrul unui proiect cu finanţare din fonduri structurale.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi intenţionează să depună un astfel de proiect la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, după cum declară şeful ISJ, Doru Resmeriţă.

„Camera web va rămâne în permanenţă la secretariatul şcolii, iar la solicitarea telefonică a inspectorului de specialitate, aparatul se montează în sala unde predă cadrul didactic ce trebuie monitorizat. Inspectorul va urmări lecţia pe televizor, fără să fie nevoit să se deplaseze zeci de kilometri până la şcoala respectivă”.

„În acest fel facem economie de resurse. Bineînţeles, aşa se vor desfăşura doar inspecţiile obişnuite, mai ales cele în cazul debutanţilor, nu şi cele de grad”, spune Doru Resmeriţă, meţionând că, în următoarea perioadă, o instituţie de învăţământ din Galaţi va testa o cameră web-pilot.

Iniţiatorii ar trebui să preconizeze însă şi ce efecte ar putea avea utilizarea noului tip de evaluare asupra formării elevilor, nu doar asupra profesorilor, ce se va întâmpla cu materialele video preluate de la ore sau cum vor păzi şcolile de la sate aparatura sofisticată pe care ar urma să o primească.

Citit 905 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.