Gălăţenii, la coadă la plata impozitelor din prima zi
Foto: Marian Calestru

Gălăţenii, la coadă la plata impozitelor din prima zi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Încă de la 5 dimineaţa, zeci de gălăţeni s-au aşezat la uşile centrelor Direcţiei de Impozite şi Taxe locale, nerăbdători să-şi achite obligaţiile faţă de bugetul oraşului. La 8,30, ora la care s-au deschis ghişeele şi a început programul de lucru cu publicul, coada de la Romarta era formată din peste 200 de gălăţeni, pe care agenţii de pază îi rugau insistent să poarte corect masca de protecţie şi să respecte o distanţă rezonabilă, impusă de pandemie. „Ce, vreţi să întindem rândul până în Ţiglina?”, a replicat nemulţumit unul dintre contribuabili.

Primul care a intrat să-şi plătească impozitele şi taxele locale în centrul de la Romarta a fost un tânăr care ne-a explicat că urmează să plece la muncă în străinătate şi şi-a manifestat nemulţumirea faţă de majorarea dărilor: „Ar trebui să se mărească şi salariile, nu numai taxele şi impozitele! Şi, în afară de taxe mărite, ar trebui umblat la parlamentari, să le mai scadă din indemnizaţiile şi pensiile nesimţite pe care le au. Din cauza lor noi, tinerii, suntem obligaţi să plecăm din ţară. Din acest motiv sunt aici, pentru că trebuie să plătesc şi să plec săptămâna aceasta la muncă în străinătate. Ar trebui să se tragă un semnal de alarmă pentru că pleacă tot tineretul şi rămân părinţii noştri fără sprijin la bătrâneţe”, ne-a declarat gălăţeanul.

„Am venit de la ora 5,00 dimineaţa, ca să plătim din prima zi. Taxele se măresc în fiecare an”, ne-a declarat o gălăţeancă aflată în primele rânduri ale cozii.

„Am venit de la 5,30. Păi dacă trebuie să ne achităm datoriile?! Nu mai mâncăm, nu mai bem nimic, plătim datoriile. Am o pensie de 12 milioane de lei vechi, poate să mi-o oprească pe toată, că n-am probleme, mă duc acolo, pe Drumul de Centură”, a glumit amar una dintre pensionare.

„Ferească Dumnezeu, dacă murim, să ne prindă cu impozitele plătite!”, a spus un alt pensionar.

„Iote aşa vreau eu, să plătesc din prima zi! Nu am îngheţat, că e frumos afară!”, a spus un o altă contribuabilă.

„Ce înseamnă plăţi on-line, pentru că eu habar nu am?! Iar cozi sunt peste tot. Mergeţi la primar, să-i spuneţi să deschidă mai multe centre de plată prin cartiere!”, ne-a cerut un alt pensionar.

Fără bonuri de ordine şi cu formulare completate afară

Autorităţile le-au asigurat cetăţenilor dezinfectant şi afirmă au făcut tot posibilul să respecte măsurile de siguranţă impuse de pandemie. S-a renunţat la bonurile de ordine, iar o serie de formulare privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi numai au fost puse la dispoziţie pe o masă afară, pentru a fi completate de cetăţeni.

„Avem în derulare un proiect privind contribuabilii, persoane fizice: implementarea unei platforme de comunicare on-line. Acele formulare vizează completarea adreselor de email şi a numerelor de telefon ca să-i putem contacta mai uşor. Să nu mai fie nevoiţi să vină la ghişeu pentru orice solicitare de informaţii sau depunere de documente”, a declarat Ioan Daniel Stadoleanu, director executiv la Direcţia de Impozite şi Taxe Galaţi.

Autorităţile promit şi un sistem prin care cetăţenii să se poată programa online, ca să nu mai stea la coadă.

Citit 3414 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 00:09

9 comentarii

 • postat de @ d.m
  Marți, 12 Ianuarie 2021 19:18
  95.77.107.***
  Daca tot sunteti dvs atat de ''conciliant'' si fals empatic cu cei de o anumita varsta, care nu poseda nici telefon, nici computer, si nu stiu sa foloseasca un telefon scump( desi imi imaginez ca in urma acestor criterii de selectie raman foarte putini), organizati si ''monitorizati '' dvs , doar resurse de timp si resurse materiale exista din cate se pare la ''unii'' , o metoda de a-i ajuta pe cei vulnerabili. Nu doar comentati, din dorinta de a aparea si dvs pe un forum...Va umpleti orele de program sau timpul liber?.
  NB. Stimate autoritati locale ,dar cu interminabila ''coada'' de la Electrica, ce faceti? Ce masuri luati? Pe de o parte iduceti o stare de confuzie-haos in randurile aceluiasi segment de populatie cu liberalizarea energiei electrice si pe de alta parte le puneti viata in pericol prin expunere publica, non-distantare, etc.Ne batem joc de oameni.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Je
  Marți, 12 Ianuarie 2021 11:54
  91.216.52.***
  Exista ghiseul.ro pentru aceste plati , se rezolva in 2 minute.
  Nu mai tineti ghiseele ocupate pentru asemenea chestii ce se pot rezolva usor online.
  Sunt oameni care au treburi importante de rezolvat, ce nu se pot rezolva online, si nu au loc de respectivii.
  5
  13
  Raportează
 • postat de Leonard
  Marți, 12 Ianuarie 2021 08:19
  86.34.187.***
  Daca ai si tu alta treaba ai cam pierdut o zi la rand dupa comunisti !! in fiecare an este aceiasi poveste ! ar trebui sa fie lasati ultimii la plata dupa ce isi termina ceilalati cetateni treburile mai importante la ghiseu
  2
  9
  Raportează
 • postat de Radu Dan
  Marți, 12 Ianuarie 2021 08:00
  5.13.223.***
  Asta este oraşul Galați,un oraş plin de pensionari care sunt peste tot....la cozi,in autobuze,in piețe,in parcuri....peste tot,au timp de stat la cozi interminabile....oameni buni,exista platforma online,Ghişeul.ro....iar motivul ca sunteți batrani si nu aveți acces la platforma,dragi seniori,pică....aveți copii si nepoți care cu un singur click va scuteşte de stat la cozi toata ziua....adevarul este ca va place sa stati,este modul vostru de a alunga plictiseala
  4
  11
  Raportează
 • postat de Petre Sorin
  Luni, 11 Ianuarie 2021 23:49
  62.231.94.***
  Am trecut azi pe acolo să rezolv o problemă. Una ,in care, in 07-01 in care am primit o somatie de plată și m-i s-au blocat imediat și conturile cu tot cu salariu fără posibilitatea de a plăti, fiind inchis. Am găsit 2 cozi,una lungă și groasă de pensionari care luau cu asalt ușile direcției de t.si împ. și una mai mică cu de alde mine. Pensionarii, oameni bătrâni și fără minte veniseră cred să facă imunizarea de turmă. Cu siguranță îi vor mulțumi primarului pe care l-au votat cu 2 mâini.
  4
  42
  Raportează
 • postat de Stan
  Luni, 11 Ianuarie 2021 21:05
  62.231.94.***
  De ce mint că se acordă bonificatie de 10% pana la 31.03.2021 la plata integrala a impozitului si taxelor locale? Bonificatia de 10% NU se aplică la Taxe speciale/Taxa de habitat PF si nici la Taxe speciale/Taxa ecarisaj PF…mai mult: la un Impozit pe clădiri de la persoane fizice/Impozit cladiri PF de 175 lei, bonificatia de 10% din 175 lei înseamnă 17.5 lei, NU 17 lei (asa cum calculeaza sistemul dvs.); la un Impozit pe mijloacele de transport deținute de persoane fizice/Impozit mijl transp PF de 87 lei, bonificatia de 10% din 87 lei înseamnă 8.7 lei, NU 8 lei; la un Impozit pe terenuri de la persoane fizice/Impozit teren PF de 13 lei, bonificatia de 10% din 13 lei inseamna 1.3 lei, NU 1 leu. Verificati si voi pe ghiseul.ro si veti vedea cum minte sistemul. Ar trebui anuntati cei de la ANPC.
  2
  29
  Raportează
 • postat de d.m.
  Luni, 11 Ianuarie 2021 17:25
  89.137.230.***
  Nu toti au calculatoare acasa si e-mail asa ca trebuie sa lasati si sistemul cu bon de ordine. Sunt unii batrani care nici telefonul nu stiu sa il foloseasca dar un computer. Sunt si care nu au telefoane ca sunt prea scumpe la salariile minim pe economie.
  14
  36
  Raportează
 • postat de Moldoveanul
  Luni, 11 Ianuarie 2021 17:10
  5.13.148.***
  Pe langa ca nu sunt educati mai sunt sunt certareti. "Iote asa vreau eu" . Majoritatea au imbatranit degeaba. Tinerii nu au ce sa invete de la cei de vasrta a treia.
  Asta care spune " mergeti la primar sa ii spuneti", probabil l-a votat cu doua maini. Am totusi o intrebare, oamenii astia stiu ca e pandemie? De stau asa unul in altul?
  6
  62
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 11 Ianuarie 2021 17:08
  86.124.206.***
  Toti prostii s-au pus la coada, in ploaie, ca sa plateasca impozitele. Prosti, dar multi.
  7
  68
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.