Mircea Baniciu cântă pentru o viaţă

Mircea Baniciu cântă pentru o viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe 23 aprilie, publicul gălăţean, dornic să sprijine o cauză nobilă, poate merge la spectacolul umanitar organizat de Asociaţia Masa Rotundă 12 *

Viaţa unui om şi a unei tinere familii s-a schimbat brusc atunci când un diagnostic crunt le-a retezat liniştea.

Fără niciun simptom sau vreo bănuială, Cristian Gârlescu a aflat la începutul anului trecut că suferă de leucemie acută mieloblastomonocitară (LAM4), o boală cumplită de care însă ar avea totuşi şanse să se vindece.

Salvarea lui stă într-un transplant de celule stem, o operaţie complexă şi costisitoare care se poate face doar peste graniţe.

O aparent banală umflătură pe picior, care nu dădea semne că s-ar vindeca de la sine, l-a determinat pe Cristian Gârlescu să meargă la doctor.

Imediat după ce a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase a început un tratament cu antiobiotice care a dezlănţuit calvarul.

Efectele adverse produse de medicamente i-au determinat pe doctori să aprofundeze analizele care au scos la iveală boala: leucemie.

Diagnosticul stabilit la Galaţi a fost confirmat mai apoi şi la Spitalul Fundeni, acolo unde Cristian a început tratamente, cure şi şedinţe cu citostatice.

Soţia şi copilul, părtaşi ai durerii

La vârsta de 36 de ani, planurile de viitor ale soţilor Gârlescu s-au rezumat la unul singur, acela de a-i salva viaţa lui Cristian.

Soţia Cristina împreună cu fiul Mihnea Bogdan, de numai 3 ani, speră şi luptă fără încetare, cu gândul mereu alături de Cristian, care se află de 3 luni la o clinică din Israel.

Deşi vindecarea gălăţeanului depinde de găsirea unui donator compatibil, prima condiţie pentru realizarea transplantului este ca pacientul să fie stabil, în stare de remisiune.

Dotările spitalelor din România nu le dau însă prea mari speranţe bolnavilor de leucemie, iar donatorii de celule stem sunt foarte greu de găsit aici.

De aceea soţii Gârlescu au căutat soluţia salvatoare peste hotare şi au ales varianta cea mai accesibilă, dar care depăşeşte cu mult posibilităţile lor modeste.

Masa Rotundă 12 luptă pentru Cristian

Povestea lui Cristian Gârlescu s-a transformat într-o cauză a Asociaţiei Masa Rotundă 12 care a organizat în ultimii 2 ani 6 spectacole umanitare menite să-i ajute pe cei aflaţi în dificultate.

Membrii asociaţiei au decis să îl ajute pe Cristian să strângă măcar o parte din suma de care ar avea nevoie pentru tratament, transplant şi recuperare.

Din costul total estimat la 140.000  de dolari, Ministerul Sănătăţii a virat aproximativ 80.000 de dolari, cam o jumătate din banii care ar putea salva o viaţă. Însă fără cealaltă jumătate tot efortul ar fi în zadar.

Vineri, 23 aprilie, începând cu ora 20, îndrăgitul interpret de muzică folk Mircea Baniciu şi gălăţeanul Florin Chiriac (Hippie) vor cânta pentru Cristian Gârlescu pe scena clubului Temptation - Viva Club.

Invitaţiile pentru concertul umanitar costă 75 de lei (meniu inclus) şi pot fi achiziţionate de la Club Viva sau rezervate la numerele de telefon 0752034433, 0749304171 ori pe www.rt12.ro.

Cei care doresc să contribuie peste valoarea biletului pot face o donaţie în urna destinată strângerii de fonduri pentru aceeaşi cauză.

Masa Rotundă 12 mizează pe solidaritatea gălăţenilor şi speră ca spectacolul umanitar să fie un succes pentru beneficiarul lui, Cristian Gârlescu, care se va putea întoarce sănătos acasă.

Citit 1040 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.