138 de miliarde lei pentru majorarea pensiilor cu 40 la sută

138 de miliarde lei pentru majorarea pensiilor cu 40 la sută
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Efortul bugetar prin care punctul pe pensie ar trebui să crească cu 40 la sută este de 138 miliarde de lei pe an, ceea ce în momentul de faţă este greu de suportat de către bugetul statului, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Raluca Turcan, conform Agerpres. Aceasta a adăugat că Guvernul Orban a decis ca pensiile să crească cu 14 la sută, un cuantum suportabil, care să facă sustenabil procesul de majorare astfel încât să nu se ajungă la blocaje care, ulterior, să-i afecteze şi pe pensionari şi pe salariaţi.
Totodată, ea a subliniat că, în urma deciziei Curţii Constituţionale, conform căreia legea prin care se majorează pensiile cu 40 la sută este constituţională, Parlamentul se va pronunţa în legătură cu ceea ce este de făcut în viitor. De asemenea, ministrul a menţionat că, atunci când se vorbeşte despre pensii, cel mai important lucru ce trebuie garantat este plata lor, sustenabilitatea sistemului de pensii, dar trebuie să existe şi echitate şi contributivitate. "Ca atare, în momentul preluării acestui mandat, am decis cu toţii să creăm un grup de lucru de experţi prin care să răspundem acestor aşteptări pe care le au cei 4,9 milioane de pensionari, şi anume echitate, contributivitate şi sustenabilitate pe termen lung a plăţii pensiilor în România", a punctat ministrul Muncii.
Întrebată de unde vor fi bani pentru majorare, Raluca Turcan a răspuns că anul acesta, în bugetul trimis Ministerului Finanţelor, se urmăreşte ca "cel puţin indexarea cu rata inflaţiei să se realizeze la nivelul pensiilor din sistemul public de pensii".

Citit 2136 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 13:04

7 comentarii

 • postat de Sandu
  Joi, 14 Ianuarie 2021 20:14
  89.136.0.***
  In ce tara in Europa numarul pensionarilor este aproximativ egal cu cel al salariatilor ?
  Este normal ca cei care au mai putin de 15 ani cotizati la CAS sa primeasca pensie ? Cred ca nu. Ajutorul dat de stat ar trebui sa se numeasca ajutor social, pentru cei care nu au 15 ani de contributie la CAS.
  Multi dintre pensionarii de azi au iesit la pensie la varste fragede si atunci n-au protestat.
  Sa vedeti ce greu o duc cei care sunt dati afara de la serviciu pe la 58 de ani. Ce greu gasesc de munca.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Dezgustat
  Joi, 14 Ianuarie 2021 12:40
  82.76.159.***
  Nisti incompetenti au fost la carma Ro, acum sunt unii care incearca sa repare dar nu au curaj sa schimbe naibii mai repede legile care permit multor tantalai sa fie bogati. Prostii lui Daddy care erau in frunte, au intors tara cu fundul in sus, agramata, tamplarul, soferul, electricianul, habarnista cu tupeu care tot facea scheme doi ani la rand despre calcul pensiilor, cine dracu sa mai poata face un echilibru, nu se poate ca hotii si prostii sa atarne la fel in "cuget si simtiri" cu restul romanilor. "Prostia ar putea contribui la progresul societății numai dacă devine impozabilă."
  1
  6
  Raportează
 • postat de Inga
  Joi, 14 Ianuarie 2021 12:21
  213.233.88.***
  Perfect de acord cu matale "doamnă" băsistă, PDL-istă, tăietoare de pensii și salarii și închizătoare de spitale prin țară în vremuri negre de tristă amintire PDL+băsescu.

  Total de acord cu dumneata vietate sinistră Turcan. DAR ATUNCI SĂ SE TAIE, SĂ VI SE IA ÎNAPOI ȘI VOUĂ TOATE MĂRIRILE, TOATE "SPECIALELE" PE CARE VI LE-AȚI DAT VOUĂ BĂSIȘTILOR, PDL(PNL)-IȘTILOR, USR-IȘTILOR...ASTA DACĂ TOT ZICEȚI CĂ PENTRU RESTUL OAMENILOR, PENTRU "PROSTIME"(AȘA CUM ÎI CONSIDERAȚI VOI PE CEILALȚI ROMÂNI NU SE POT DA MĂRIRI.

  DE CE ÎNTOTDEAUNA PENTRU VOI ȘLEAHTA "ALEASĂ", PENTRU VOI ȘLEAHTA "SPECIALĂ" ÎNTOTDEAUNA VI SE POT DA MĂRIRI, NUMAI VOUĂ, DAR PENTRU RESTUL ROMÂNILOR, VEZI DOAMNE, NU ARE STATUL DE UNDE.

  PĂI POATE STATUL NU MAI ARE PENTRU RESTUL ROMÂNILOR FIINDCĂ V-AȚI DAT TOT NUMAI VOUĂ "SPECIALILOR", V-AȚI ÎNDESTULAT NUMAI VOI "REFORMAȚII BĂSIȘTI, PDL(PNL)-IȘTI, USR-IȘTI.

  TICĂLOȘILOR...


  AȘA VREȚI VOI SĂ REZOLVAȚI INECHITĂȚILE SOCIALE? SAU PUR ȘI SIMPLU NICI NU VREȚI... FIINDCĂ TREBUIE SĂ EXISTE ȘI AMĂRÂȚI, SĂRĂNTOCI, DOAR CA SĂ VĂ SIMȚIȚI BOGAȚI VOI" SPECIALII"?
  CĂ DE, NU AR MAI FI NIMIC "SPECIAL" LA VOI DACĂ TOȚI OAMENII, ROMÂNII AR FI BOGAȚI, DACĂ TOȚI AR AVEA DE TOATE?
  4
  3
  Raportează
 • postat de Lehamite
  Joi, 14 Ianuarie 2021 10:40
  5.13.149.***
  Cred, ca atat timp, cand inRomania marea majoritate a pensiilor, nu depaseste 1500 lei...80% din pensionari, pensiile nu ar trebui sa depaseasca maximum 5000 lei, indiferent ce a prestat, judecatoru,politistu,aviatorul,diplomatu si alti militari, ca sa nu mai vorbim de imbuibatii parlamentari, la pensie fiind nevoile tuturor sunt aceleas...
  Dar cine sa o faca..? Cei cu 70000lei pensie?
  Sunt profesor, am toate gradele didactice,am fost si director de scoala si am 2300lei, un tablagiu pensionat la 45 de ani, are cel putin dublu, asta i tara in care traim, toate sunt rasturnate...
  Cat despre magistrati, cu pensii nesimtite, un fost director la renel, cu acte falsificate si milioane incasate ilegal ani de zile, primeste 2 ani cu suspendare...halal justitie...asa ne trebue.
  0
  18
  Raportează
 • postat de Sandu
  Joi, 14 Ianuarie 2021 09:19
  89.39.71.***
  Cu alte cuvinte Legea pensiilor nu va fi respectata nici anul acesta.Deci despre ce mai vorbim cand nu se respecta legea care este in viguare si declarata ca fiind constitutionala.Un guvern are obligatia sa respecte primul legile tarii ,intrucat asta asteapta de la el atat cei care l-au adus la putere prin vot si cei care nu l-au votat.Increderea populatiei in politicieni este redusa si se va micsora si mai mult dar de pare ca cei care ne conduc se ghideaza dupa principiul cainii latra caravana trece.
  5
  8
  Raportează
 • postat de Misu
  Joi, 14 Ianuarie 2021 07:11
  62.231.94.***
  AU DE UNDE BANI=REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI.REDUCEREA BUGETARILOR DIN MINISTERE..REDUCEREA ZECILOR DE SECRETARI DE STAT. A PENSIILOR NESIMTITE CA DE ALTFEL SI SALARIILOR NESIMTITE DE LA ZECILE DE MII DE DIRECTORI POLITICI SAU A MANAGERILOR .. NOI POSTURI CREATE PENTRU FRATIA PNL=USR=U D M R !!!IA LUATI IN SEAMA ACESTE LUCRURI@!!!!!
  2
  14
  Raportează
 • postat de un om sanatos la cap
  Miercuri, 13 Ianuarie 2021 19:44
  109.166.133.***
  Este o declaratie psihologica !!! Guvernul se raporteaza mereu la sume numai in moneda Euro,dar cand vine vorba sa dea bani ,se raporteaza la moneda LEI,psihologic pare o suma mai mare .138 miliarde LEI= 28 mld EURO (1 E=4.9 Lei).Daca declarau ca au nevoie de 28 mld euro,nu parea o suma mare,dar in lei pare o suma foarte mare .La fel si cu dublarea alocatiilor la copii, s-au raportat in moneda LEU si parea o suma foarte mare !
  9
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.