Ofertă educaţională şi… magie

Ofertă educaţională şi… magie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala 31 „Gh. Munteanu” din Galaţi a organizat, săptămâna trecută, un adevărat show literar-sportiv-cultural-artistic-informaţional din prezentarea ofertei educaţionale.

Festivităţile au fost ca rupte din poveşti. Sau chiar mai bine!

În loc de trei zile şi trei nopţi de sărbătoare, copiii, alături de dascălii şi de părinţii lor, au demonstrat 5 zile în şir că sunt la un pas de a deveni adevărate spirite renascentiste.

Altfel cum să le spui, când elevii Şcolii 31 se pricep şi la citit, şi la ghicit în engleză, şi la răspuns corect la concursuri, şi, mai ales, la fotbal!?

O şcoală cu nume de acuarelă

Victoria Movileanu, director al Casei Corpului Didactic Galaţi, fost cadru didactic al instituţiei, a remarcat dăruirea profesională a dascălilor de aici.

Directoarea Margareta Dimofte a adus în discuţie luni, 19 aprilie - în speech-ul de deschidere a festivităţilor - rolul şcolii în comunitate, în momentul actual.

O tulburătoare evocare a profesorului de desen Gheorghe Munteanu, distins cadru didactic, al cărui nume a fost conferit şcolii în semn de recunoaştere, a punctat finalul ceremoniei.

Noi, cei din clasele mici şi isteţe

„Excelenţa” – acesta a fost cuvântul de ordine al manifestărilor organizate pentru zilele următoare.

Numerosul public alcătuit din elevi, profesori, părinţi şi invitaţi au asistat luni la seminarul „Delta, paradis cultural”, susţinut de clasa a IV-a A, sub îndrumarea institutorului Camelia Dediu şi a bibliotecarei Mariana Patron.

Marţi a venit rândul concursului de desene „Şcoala mea în viitor” al claselor a II-a B şi a IV-a B, institutori Vali Ene şi Marina Petrea,  dar şi al acţiunilor „Joc de rol”, al clasei a VII-a, a profesoarei Gabriela Iorga-Panaite şi „În lumea poveştilor”, clasa a II-A, institutor Steliana Dingă.

Literatură, istorie şi artă

Cenaclul literar „Anton Pann”, îndrumători - profesoarele Mariana Parapiru, Camelia Mocanu şi biblioteca Mariana Patron, şi-a făcut intrarea în ziua de miercuri.

În aceeaşi zi s-a desfăşurat şi concursul „Ghicitori în limba engleză”, susţinut de clasa a VI-a A, profesoară Nicoleta Banu.

A urmat lansarea de carte din cadrul „Cercului de istorie ˝Paul Păltânea˝”, condus de profesoara Mariana Dimofte – lansare având ca subiect studiul domnului Valentin Bodea, dedicat clădirilor istorice din Galaţi.

Ziua s-a încheiat cu spectacolul elevilor şcolii, transformaţi în artişti veritabili de către profesoara Elena Sava.

„Ne jucăm şi învăţăm” – acesta a fost primul concurs al zilei de joi, susţinut de clasele a III-a A şi B,  învăţătoare Geta Afrăsinie şi Mirela Crucianu.

Şcoala 31 a asistat apoi la lecţia demonstrativă „O zi din viaţa de şcolar”, a clasei instruite de institutor Elena Tudose.

Clasele a VII-a A, B şi C, sub îndrumarea profesorilor Jenica Totolici, Mirela Chirică, Petrea Chiru au încheiat activităţile penultimei zile.

Cupă pentru campioni

Fără blaturi, valize suspecte sau jocuri de culise, vineri s-a jucat o încinsă finală a Cupei Şcolii la fotbal, arbitrată în manieră Collina de  profesorul de sport George Scholler.

În încheiere, la ora 13 părintele Manea a oficiat de ziua Sfântului Gheorghe, slujba religioasă pentru hramul şcolii.

„A fost o săptămână magică”, a concluzionat directoarea Margareta Dimofte. Şi doar v-am zis!

Citit 1373 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.