Cartel ALFA, din nou în fața Prefecturii
Foto: Marian Calestru

Cartel ALFA, din nou în fața Prefecturii
Imagine din arhiva VLG
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Astăzi, 22 februarie, membrii Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA Galați vor fi din nou în stradă, pe platoul Monumentului Revoluției din fața Prefecturii. Este pentru a doua oară în mai puțin de o lună în care sindicaliștii Cartel ALFA vor picheta sediul Prefecturii, în cadrul unui program de proteste național care a început pe 14 ianuarie și se va încheia pe 24 februarie.

Sindicaliștii militează pentru un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxarea justă, aplicarea corectă a legislației și se declară ferm împotriva austerității impuse de guvern. ”Povara austerității este suportată exclusiv de lucrători, pensionari și se va răsfrânge asupra categoriilor cele mai vulnerabile ale populației, cu venituri reduse”, se precizează într-un comunicat remis de Cartel ALFA.

Demarate în 14 ianuarie, prin plecarea Caravanei Drepturilor Sociale din Baia Mare, care a traversat toată țara până la București, protestele de stradă ale CNS Cartel Alfa au avut loc în peste 25 de orașe din țară, precum și la Administrația Prezidențială, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, sediul partidelor de la guvernare. ”Protestele de la sediul ministerelor de resort se vor muta la sediul Guvernului, în fiecare miercuri din săptămână, deoarece considerăm că Guvernul este principalul vinovat de ceea ce se întâmplă în România”, se mai precizează în comunicatul citat.

Citit 1364 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.