Tudor Profir, selectat în lotul lărgit

Tudor Profir, selectat în lotul lărgit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este doar în clasa a VII-a, dar la barajul pentru selecţia în lotul lărgit la olimpiada internaţională de informatică s-a clasat pe locul al V-lea, deşi a concurat şi cu elevi mai mari decât el.

Pentru el, participarea la fazele naţionale la această disciplină a devenit ceva obişnuit încă din clasa a V-a. De atunci munceşte constant, zi de zi, rezolvând probleme, chiar şi atunci când are foarte mult de învăţat pentru a doua zi.  

Cunoştinţele sale în domeniu s-au adunat temeinic, ca un zid în care mereu a adăugat, cu grijă, câte o cărămidă. Bineînţeles că această artă a deprins-o de la profesoara care l-a pregătit şi căreia îi mulţumeşte – Adriana Bîrsan.

Fără vacanţă

Anul acesta a fost unul dificil pentru Tudor (FOTO), dar plin de satisfacţii. În vacanţa de iarnă a participat la olimpiada de informatică, unde a obţinut menţiune şi s-a calificat printre cei treisprezece juniori din lotul lărgit.

În vacanţa de primăvară a fost la naţionala de matematică, unde nu a obţinut niciun premiu, dar a primit un punctaj bun.

La vară, dacă lucrurile merg cum îşi doreşte, va ajunge la Sarajevo – unde are loc Balcaniada de informatică.

„Din 13, vom rămâne doar 4 în urma celor două baraje pe care urmează să le dau luna aceasta”.

„Până acum am urmat timp de două luni o pregătire on-line, iar pe la mijlocul lui mai voi susţine cele două teste”.

„Pe primul cred că-l voi trece, dar vom vedea dacă mă voi afla printre finalişti”, îmi spune Tudor, cu tonul modest şi aşezat al unui copil care ştie că, pentru a-ţi împlini visele, trebuie să munceşti susţinut.    

Îi dorim succes şi, cu siguranţă, vom mai auzi veşti bune despre el.

Citit 2522 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.